Salg af mountainbikes stikker helt af: Efterspørgsel steget med 500 procent

Siden corona ramte, har en af de største engrosforhandlere af mountainbikes oplevet, at deres salg er steget med mere end 500 procent. Og hos forhandlerne er der blevet travlt.

Salget af mountainbikes er eksploderet under corona.

Danmark bliver kaldt en cykelnation, og det har coronakrisen i høj grad sat en fed streg under.

Hos engrosleverandør HF Christiansen i Randers er efterspørgslen på mountainbikes steget med 500 procent i forhold til maj måned sidste år. 

Læs også Rekordstor rift om kanoer: Tilladelser til særlig strækning er revet væk

- Det er meget usædvanligt. Det har vi aldrig været udsat for før. Faktisk har maj måned været den bedste måned for os på mountainbike nogensinde, fortæller økonomiansvarlig Henrik Lunn Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Samme billede gør sig gældende hos Fribike Shop i Randers, og det havde indehaveren langt fra turde forvente: 

- Vi havde en forventning om at salget ville gå markant ned, men det viste sig så være noget andet, siger Peter Hejlesen, medindehaver hos Fribike Shop i Randers, til TV2 ØSTJYLLAND.

Peter Hejlesen er medindehaver af Fribike Shop i Randers.

Alternativ til fitnesscentret

Ifølge indehaveren af Fribike Shop i Randers, kan der være flere årsager til, at salget af mountainbikes pludselig er eksploderet.

- Folk har ikke kunnet komme i fitnesscentre, man har ikke taget offentligt transport, så der er bare kommet en kæmpe efterspørgsel, siger Peter Hejlesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Pluk-selv-mark tørlagt for økologiske jordbær på få timer

Én af dem, der torsdag kom forbi hans forretning for at købe en ny mountainbike, er Mads Andreasen. Cyklen er dog til hans søn.

- Det er jo rart at koble af og få lidt frisk luft ind under armene og igennem hovedet. Og så er man sammen på en anden måde, end når man er derhjemme. Især når man har en dreng på 12 år, der godt kan lide at spille computer, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

02:03

VIDEO: Salget af mountainsbikes er stukket af. 

Luk video