Røde Kors sendte rekordmange på ferielejr over sommeren

Knap 1.000 børn og forældre har været afsted med Røde Kors, der lavede ferielejre 21 steder i sommerlandet.

Røde Kors har i år sendt rekordmange familier på ferielejr. Knap 1.000 børn og deres forældre har i 2022 været afsted. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse mandag morgen.

- Det har stor betydning for familierne, at de får nogle gode oplevelser. Det giver børnene noget at snakke med deres kammerater om, når de møder i skole igen efter sommerferien, siger Marie-Louise Gotholdt, som er national chef i Røde Kors, i pressemeddelelsen.

Ferielejre er et tilbud til familier med flygtningebaggrund og sårbare familier. I år har Røde Kors haft 21 af slagsen fordelt i Danmark. 

quote Det giver børnene noget at snakke med deres kammerater om, når de møder i skole igen efter sommerferien.

Marie-Louise Gotholdt, national chef i Røde Kors

Her har samlet 100 frivillige fra organisationens lokale afdelinger stået for aktiviteter.

Røde Kors har arrangeret ferielejre siden 2005. Dengang blev det til fire lejre.

Siden har flere og flere lokalafdelinger taget initiativ. Og i år har rekordmange altså været afsted.

Ramt af stigende priser

Den store efterspørgsel skyldes ifølge Marie-Louise Gotholdt blandt andet krisen, der har gjort det sværere for flere familier at få råd til ferie.

- I år har flere familier været ramt af de stigende priser, som har gjort det sværere for mange at få enderne til at mødes og i nogle tilfælde fået dem til at aflyse ferieplanerne, siger hun.

- Det er meget ærgerligt, og netop derfor er vi utrolig glade for den opbakning, vi ser blandt vores frivillige, som gør vores ferielejre mulige.

Tendensen med, at flere familier har haft brug for hjælp til at få ferien til at hænge sammen, viser sig også blandt folk, der i år søgte feriehjælp. I 2022 har dobbelt så mange som sidste år søgt om feriehjælp gennem Mødrehjælpen, oplyste organisationen i juni.

Feriehjælp er et økonomisk tilskud til familier, og det ligger typisk på 350 kroner per barn i familien.