Ring 112: Husk at ringe - også ved små uheld

Der skal også ringes 112 ved mindre uheld i motorvejenes vognbaner. Det markerer Vejdirektoratet med ny kampagne.

Vejdirektoratet søsætter i dag kampagnen "Ring 112", som skal minde bilister om at ringe 112, hvis de er ude for et uheld i en vognbane på motorvejen. 

Der øger nemlig risikoen for følgeuheld, hvis en bil holder stille i en af motorvejens vognbaner. Derfor er det en ny  anbefaling, at trafikanter skal ringe 112, hvis de er ude for uheld på motorvejen, og bilen holder stille i en af motorvejens vejbaner.

Hvis du strander:


- Det er vigtigt, at bilen kommer af vejen så hurtigt som muligt, så der ikke opstår følgeuheld. Det er sådan, vi skal til at tænke fremover, og derfor skal man ikke tøve med at ringe 112 for hjælp, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

En ny kampagne fra Vejdirektoratet og politiet skal få flere trafikanter til at ringe 112, når de har et uheld og holder stille på motorvejens vognbaner. Illustration: Vejdirektoratet
En ny kampagne fra Vejdirektoratet og politiet skal få flere trafikanter til at ringe 112, når de har et uheld og holder stille på motorvejens vognbaner. Illustration: Vejdirektoratet

Kampagne kører tre måneder

Vejdirektoratets undersøgelser viser, at for få trafikanter ringer 112, hvis der de oplever mindre uheld, hvor der ikke er brug for akut lægehjælp, og derfor tager det længere tid at få ryddet vejen.

- Vi skal have trafikanterne til at ringe 112, hvis de enten selv har en bil, som ikke vil køre længere, eller hvis de ser en medtrafikant, der holder stille i motorvejstrafikken og ikke er kommet ud i nødsporet, så vi hurtigt kan få den rette hjælp frem, siger vicepolitiinspektør John Jensen, Rigspolitiets Nationale Beredskabsafdeling.

quote Det er vigtigt, at bilen kommer af vejen så hurtigt som muligt, så der ikke opstår følgeuheld.

Transportminister Benny Engelbrecht

Kampagnen kan ses på blandt andet plakater og roll ups og høres i radioen kører i tre måneder.