Rekordmange har brug for julehjælp – der er bare ét problem

Alt tyder på at efterspørgslen efter julehjælp endnu engang sætter rekord. Problemet er bare, at der ikke er nok til alle.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og for de fleste familier er det et at årets store højdepunkter – særligt i år, hvor corona-pandemien har kastet en skygge henover det meste af året.

For nogle familier er julen dog også grund til ekstra bekymringer: For hvad gør man, hvis pengepungen er tom?

En af løsningerne er at søge julehjælp hos Blå Kors, og med ni dage til ansøgningsfristen er der allerede over 5.500 børnefamilier, der har benyttet sig af den mulighed.

- Det er flere, end vi havde forventet, lyder det fra Thomas Røddik Korneliussen, der er kommunikationschef hos Blå Kors. Han tror, at man inden udløbsdatoen sætter ny rekord, men som han siger:

- Det er jo egentlig en sørgelig rekord.

Antallet af ansøgninger fra udsatte familier er steget drastisk siden 2015, og hos Blå Kors forventer de, at 2020 bliver endnu et rekordår.
Antallet af ansøgninger fra udsatte familier er steget drastisk siden 2015, og hos Blå Kors forventer de, at 2020 bliver endnu et rekordår.

Ikke nok til alle

Flere andre hjælpeorganisationer bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at de igen i år også oplever stor efterspørgsel på julehjælp.

Hos Blå Kors er efterspørgslen desværre så stor, at der ikke er nok til alle, fortæller Thomas Røddik Korneliussen. 

- Der vil være en udvælgelse blandt dem, der har søgt. Vi kommer ikke til at kunne give til alle – desværre!

Én af årsagerne til den særligt store efterspørgsel i år er formentlig corona-pandemien.

- Det påvirker dem meget. De bliver måske ikke ramt af sygdommen, men så bliver de ramt indirekte af isolationen, og derfor er der stor brug for hjælp, siger Thomas Røddik Korneliussen.

Gennem Blå Kors’ julehjælp får man adgang til et gavekort på 400 kroner til Lidl og et gavekort på 200 kroner til Blå Kors. 

Med ni dage til ansøgningsfristen har 5.500 børnefamilier - hvor forældrene er på overførselsindkomst - søgt om julehjælp fra Blå Kors Danmark. Antallet af ansøgninger fra udsatte familier er steget drastisk siden 2015, og hos Blå Kors forventer de, at det i 2020 igen bliver et rekordår.