Regeringen strammer regler for tilskuere i al idræt

Der må fremover kun være 500 personer til stede til sportsarrangementer. Særordning for Superligaen droppes.

Tilskuere til 3F Superligakampen mellem AC Horsens og Randers FC på Casa Arena i Horsens søndag 13. september 2020. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

De danske fodboldklubber i Superligaen må igen kun lukke 500 personer ind til deres kampe.

Det fremgår fredag på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside, hvor en række nye restriktioner er listet op.

Stramningen skyldes en generel stigning i antallet af coronasmittede i Danmark de seneste dage.

Læs også Overblik: Her er de nye restriktioner

I slutningen af juni fik klubberne ellers lov til at åbne op for mere end 500 personer med sektionsopdelinger af deres stadioner i en særordning, der kun gjaldt for Superligaen.

Det betød, at eksempelvis AGF kunne lukke omkring 8000 personer ind til holdets hjemmekampe i Ceres Park i Aarhus.

Særordningen blev i begyndelsen af september rullet ud til det øvrige idrætsliv.

Sportens tilskuerordning er sat i bero

Her kan du læse mere om ordningen, der i en periode har tilladt sportsarrangører at samle mere end 500 personer.

* Tre fodboldkampe i Superligaen blev i juni udpeget som forsøgskampe til en tilskuerordning. Det drejede sig om kampene Horsens-Randers, Brøndby-FC København og Lyngby-OB.

* Kampene skulle vise, om det kunne lade sig gøre at afvikle kampe mere end 500 personer samlet på forsvarlig vis. 500 personer har ellers været grænsen for siddende forsamlinger, siden det igen blev tilladt at åbne for kultur- og sportsarrangementer.

* Resultaterne var så tilfredsstillende, at det blev tilladt at åbne for flere end 500 personer til superligakampe. 

* Reglerne foreskriver blandt andet, at hver sektion på stadion skal have sin egen indgang, og der må maksimalt sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans er ikke velkomne, og tribuner med ståpladser må ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skal sidde ned.

* 4. september blev det tilladt for alle idrætsgrene at lukke tilskuere ind efter samme regler som Superligaen fra 9. september. 

* Odense og hovedstadsområdet blev få dage senere undtaget fra ordningen om at udvide tilskuertilladelsen til andre sportsgrene i 14 dage på grund af højere smittetal.

* Tirsdag 15. september meddelte Sundhedsministeriet, at superligaordningen for tilskuere blev suspenderet i hovedstadskommunerne fra 17. september til 1. oktober.

* Fredag 18. september meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at både superligaordningen og den tilpassede superligaordning er suspenderet fra lørdag klokken 12 og foreløbigt til og med 4. oktober.

Kilder: Kulturministeriet, TV2, Ritzau.

Se mere

Tidligere i denne uge valgte regeringen at suspendere ordningen for Odense og flere kommuner i hovedstadsområdet frem til begyndelsen af oktober på grund af en stigning i coronasmitten. Og nu får resten af landet samme vilkår.

Fredagens nye restriktioner betyder, at særordningen ikke længere kan anvendes, og det rammer blandt andet weekendens lokalopgør i Superligaen, hvor Randers FC og AGF mødes i Randers.

Læs også Bekymret restauratør: Restriktioner kan koste restauranter livet

- Det betyder, at der maksimalt vil kunne være op til 500 i det væsentlige siddende personer til stede samtidig ved afviklingen af superligakampe, står der på hjemmesiden.

Der står videre, at der til både indendørs og udendørs idrætsarrangementer maksimalt kan være op til 500 personer til stede.

Indeholdt i de 500 personer er spillere, stab, sikkerhedsfolk og andre, som er nødt til at være der, så reelt kan der lukkes færre tilskuere ind. 

AaB har fredag eksempelvis meldt ud, at der blot lukkes 280 tilskuere ind til de kommende hjemmekampe mod AC Horsens og AGF.

De strammer regler træder i kraft lørdag klokken 12 og gælder til og med 4. oktober.