Politiet i opråb: Tryk ikke ekstra på speederen på de tomme veje

Selvom der er færre biler på vejene i denne specielle tid, så gælder færdselsloven altså stadig, lyder det fra Østjyllands Politi.

God plads på vejen er ikke en undskyldning for at skrue farten op til over de tilladte, understreger politiet. Genrefoto. Foto: Johan Gadegaard - Ritzau Scanpix

Skoler, restauranter, butikker og meget andet er i disse dage lukket ned, og det betyder også, at der er færre grunde til at sætte sig ud i bilen og køre en tur.

Den situation får nogle af de få bilister, der alligevel bevæger sig ud i trafikken, til at trykke ekstra hårdt på speederen. Det oplever Østjyllands Politi, der onsdag udførte flere fartkontroller.

- Vi vil gerne sende et signal om, at selvom der er ekstra plads på vejene, så skal man stadig overholde færdselsloven, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også 700.000 lærere og elever kan igen bruge UniLogin efter angreb

En af fartkontrollerne fandt sted onsdag aften på Århusvej i Følle ved Rønde, hvor man højst må køre 60 kilometer i timen, og her var der i dén grad grund til at holde et vågent øje med færdslen.

På knap tre timer blev 21 bilister taget i at køre for stærkt. Seks fik et klip i kørekortet.

To bilister kørte sågar henholdsvis 108 og 162 kilometer i timen på strækningen. Førstnævnte skal nu til en kontrollerende køreprøve, mens sidstnævnte mistede kørekortet ubetinget.

- Det er jo helt vildt, at man kører over 100 kilometer i timen mere, end man må. Det kan være sindssygt farligt, hvis man pludselig mister herredømmet over bilen, eller hvis der kommer en anden bil kørende, som man ikke havde forudset. Og derfor fører det også til en ubetinget frakendelse af kørekortet, siger Janni Lundager. 

Også på Nordjyske Motorvej blev en hel del bilister målt til at køre for stærkt onsdag aften - nærmere bestemt 49 bilister. Højdespringeren var en bilist, der kørte 202 kilometer i timen, hvor man måtte køre 110 kilometer i timen.

Læs også Kor hitter med corona-opsang: Hold sammen, hver for sig

Østjyllands Politi fortsætter med at lave fartkontroller i samme omfang som normalt, men understreger altså, at færdselsreglerne stadig skal overholdes, selvom vi befinder os i en usædvanlig tid med mindre trafik end normalt.