Politiet advarer om glatte veje: Regn og tøvejr kan give problemer

Det kolde og våde vejr får Østjyllands Politi til at advare om glatte veje. Temperaturen er så småt ved at stige.

Mandag eftermiddag og aften er der nogle steder i Østjylland faldet regn på det i forvejen sne – og isbeklædte østjyske landskab.

Det får nu Østjyllands Politi til at advare om glatte veje og opfordre til skærpet opmærksomhed i trafikken:

Bor du i de nordlige egne af Østjylland omkring Randers, kan du i løbet af i aften forvente tøsne og slud. I den sydlige del mod Horsens holder nedbøren sig til regn, fortæller Frank Nielsen, der er vagtchef ved DMI:

- I aften og i nat skal man være ret opmærksom på, at selvom det regner, kan det stadig være pletvis glat, fordi jorden stadig kan være omkring frysepunktet. Nord for Aarhus mod Randers kan det blive noget fedtet noget på grund af tøsne og slud, siger han.

Tirsdag aften er der, ifølge DMI, risiko for let isslag på Djursland og i Randers.

Temperaturen stiger

De kommende dage vil temperaturen så småt stige, og vi kan derfor forvente, at den sne og is der i øjeblikket pryder landskabet – men også kan skabe problemer i trafikken - langsomt forsvinder.

- I morgen venter en dag, der generelt er med tørvejr, men der kan ligge nogle rester af en front, der bevæger sig over i løbet af natten, og det kan give regn og tåge i de tidligere morgentimer. Vær opmærksom på det, hvis I skal ud i morgen tidlig, siger Sara Maria Mærkedahl fra TV2 Vejret.

Ellers kan vi forvente en gråvejrsdag med nogenlunde tørvejr i løbet af i morgen. Temperaturen vil krybe op omkring to plusgrader, og onsdag aften passerer endnu en front, der har regn med sig til både torsdag og fredag.

Men så skulle det gerne vende en smule:

- Der er opklaring både fredag, lørdag og søndag som bliver med tørvejr og med plads til solstrejf og temperaturer, der gradvist er stigende til op mod 9 graders varme, siger Sara Maria Mærkedahl, TV2 Vejret.

VIDEO: Se vejrudsigten for resten af ugen her.
DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier