Politiet advarer: Falsk betjent forsøger at franarre dig personlige oplysninger

Flere borgere er blevet kontaktet af en ’Karsten Jensen’ fra Østjyllands Politi. Men det er et forsøg på svindel, lyder det fra politiet.

”Goddag, det er Karsten Jensen fra Østjyllands Politi.”

Sådan kan det have lydt i den anden ende af røret hos flere borgere, der nu har anmeldt forsøg på svindel til Østjyllands Politi.

For 'Karsten Jensen' fra Østjyllands Politi er en falsk betjent. Han efterspørger personlige oplysninger som for eksempel bankinformation og NemID.

Oplysninger som de rigtige betjente hos Østjyllands Politi aldrig ville efterspørge pr. telefon, lyder det fra vagtchef, Jens Rønberg:

- Vi ville aldrig ringe og bede om bankoplysninger og NemID. Så hvis nogen ringer og siger, at de er fra politiet og skal bruge de oplysninger, kan man være sikker på, at det er en, der vil snyde dig, siger Jens Rønberg, vagtchef hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læg på og anmeld det

Svindlerne bag ’Karsten Jensen’ er snu. De kan nemlig få opkaldet til at se ud som om, at det kommer fra politiet, fortæller Jens Rønberg:

- De er dygtige til at dække sig ind og kan finde ud af teknik på en måde, så der på telefonen står, at opkaldet kommer fra 114. Men det gør det ikke. Vi ville aldrig ringe og bede om de oplysninger, siger Jens Rønberg.

quote Man skal bare lægge på med det samme, og så må man rigtig gerne anmelde det til os.

Jens Rønberg, vagtchef, Østjyllands Politi

Han opfordrer til, at man aldrig skal udlevere sine personlige oplysninger til nogen med mindre, at man ved præcis, hvem der er i den anden ende.

Og modtager man et opkald fra ’Karsten Jensen’ eller en anden falsk betjent fra Østjyllands Politi, er rådet helt klart:

- Man skal bare lægge på med det samme, og så må man rigtig gerne anmelde det til os på 114, for så har vi mulighed for at få det efterforsket og få fat i gerningsmanden, siger Jens Rønberg, vagtchef, Østjyllands Politi.