Politi melder om flere end 450 klager om støj på travl sommernat

Politi over hele landet har igen haft travlt med at bede folk om at skrue ned for musikken i aftentimerne.

Østjyllands Politi har fået 50 anmeldelser om musik til ulempe. Foto: Christoffer Laursen Hald / TV 2

Det har været endnu en travl og larmende sommernat for politiet, der aftenen og natten mellem lørdag og søndag er rykket ud til mere end 450 anmeldelser om musik til ulempe over hele landet.

Det viser en foreløbig optælling, som Ritzau har lavet på baggrund af meldinger fra landets politikredse.

Langt de fleste af sagerne var i København. Her har Københavns Politi modtaget 187 anmeldelser. Men også i Østjylland har der været larm i løbet af natten.

Læs også Sig tak til bøsserne - har presset på for længere åbningstider

Østjyllands Politi har fået 50 anmeldelser om musik til ulempe, hvilket er 20 flere end fredag. Her måtte betjente foretage et par anholdelser, efter at en mindre gruppe forsøgte at komme op at slås med politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi, Nordjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at de alle har fået omkring 30 til 40 anmeldelser om generende musik i løbet af aftenen og natten.

De fleste politikredse giver weekenden og det gode vejr skylden for de mange anmeldelser om for høj musik.

02:20

I juni besøgte TV2 ØSTJYLLAND Tina her, der er nabo til Botnaisk Have i Aarhus. Hun har i år oplevet langt mere støj end hun plejer.

Luk video

Beslaglagde flere anlæg

Hos Københavns Vestegns politi har de i nat også haft travlt med at bede folk om at skrue ned for musikken, siger vagtchef Thomas Christensen.

Han vurderer, at politiet i aften og nattetimerne har fået omkring 30 anmeldelser om musik til ulempe.

- Men folk er gode til at skrue ned, når vi kommer, og det har ikke været nødvendigt at beslaglægge anlæg eller give bøder, siger han.

Læs også COVID-19 LIVE: To ud af fem er blevet testet for coronavirus i Danmark

Det har det til gengæld været på Fyn, hvor politiet natten til søndag har udskrevet tre bøder og modtaget 47 anmeldelser på grund af for høj musik.

- Vi har ligget vandret med anmeldelser om musik til ulempe. Især i området omkring Munke Mose blev der spillet sindssygt højt, siger vagtchef ved Fyns Politi Ehm Christensen.

I Midt- og Vestsjælland melder politiet også om mange sager. Her måtte betjente i nat konfiskere mellem fem og ti anlæg.

Læs også Somalisk forening går til kamp mod corona: - Vi vil tage samfundsansvar