'Pinligt', 'tynd' og 'en ommer': Ny EM-sang bliver haglet ned

Popbandet Alphabeat fra Silkeborg står bag den ny danske fodboldsang til EM i fodbold i år. Sangen møder dog kort efter offentliggørelsen stor kritik - både på Facebook og blandt anmeldere.

Artiklen er opdateret klokken 9.25 med afsnit om, at sangen er blevet modtaget med hård kritik. 

Den officielle EM-sang, som skal bruges ved dette års fodbold-EM, er landet. 

Det er popbandet Alphabeat fra Silkeborg, som står bag sangen. 

Den hedder "Danmarks Dynamite" og kan høres her eller nedenfor. 

Folk raser over sangen på Facebook 

Sangen møder dog kort efter offentliggørelsen hård kritik.

På vores Facebookdeling af sangen lyder kommentarerne blandt andet:

- Det pinligt!! havde godt nok forventet noget mere af Alphabeat. 

- Med Alphabeat havde jeg godt nok forventet noget med lidt mere gang i. Den der er sku lidt tynd. 

- Den er da så ringe, når man tænker på, det ikke kun er børn, der skal høre med. Takten og musikken er jo taget direkte fra en børne sang. Det er en ommer. 

Faktisk er der en time efter delingen ikke skrevet en eneste positiv kommentar til opslaget. 

Anmeldere kalder sangen fængende med uoriginal 

Kritikken bakker flere anmeldere op om. 

Hos Jyllands-Posten bliver sangen kaldt fængende, men samtidig dybt uoriginal, og anmelderen mener ikke, at "teksten er en konfirmationssang værdig".

- Det er hyggeligt og lyder ganske tilforladeligt. En fodboldsang skal først og fremmest være catchy, og her udmærker "Danmarks Dynamite" sig med en uhyre simpel og svært fængende melodi.

- Men så er der ikke mere at komme efter. Originaliteten er ikke-eksisterende, og det kan være vanskeligt at skelne sangen fra mange af de øvrige - mere eller mindre vellykkede - slutrundesange, der er udkommet gennem årene, skriver avisen.

quote Popgruppen fra Silkeborg plejer ellers at være ganske ferme til at skrue en ørehænger sammen, men som så mange før dem forveksler de folkelighed med at være bøvet.

Thomas Treo, anmelder, Ekstra Bladet

Jyllands-Posten giver sangen tre af seks stjerner.

I Ekstra Bladet betegner anmelder Thomas Treo Alphabeats nummer som "et selvmål" og en "tabersang". Sangen får to af seks stjerner.

- Popgruppen fra Silkeborg plejer ellers at være ganske ferme til at skrue en ørehænger sammen, men som så mange før dem forveksler de folkelighed med at være bøvet, og til tonerne af et stampende glambeat marcherer skæringen i egne netmasker som et pinagtigt selvmål, skriver han.

Hele landsholdet synger med

Sangen skal til sommerens EM være den fælles slagsang for det danske fodboldlandshold. 

Alphabeat består af forsangerne Stine Bramsen og Anders SG, guitarist Anders Bønløkke, keyboardspiller Rasmus Nagel, bassist Anders Reinholdt og trommeslager Troels Hansen.
Alphabeat består af forsangerne Stine Bramsen og Anders SG, guitarist Anders Bønløkke, keyboardspiller Rasmus Nagel, bassist Anders Reinholdt og trommeslager Troels Hansen. Foto: Stefan Steinn/Free

Det er dog ikke kun Alphabeats to forsangere, Stine Bramsen og førnævnte Anders SG, der synger om kap i den nye popsang. Landholdet har også været et smut forbi musikstudiet. 

Spillerne Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen åbner første vers, og siden følger resten af herrelandsholdet trop.

Det er første gang, at Alphabeat udgiver en sang på dansk. 

Og forsanger Stine Bramsen fra Alphabeat har også udtalt, at popgruppen er klar over, at det er svært at gøre alle glade med en fodboldsang.

- Man ved, at der kommer til at være en masse mennesker, der synes, den er megadårlig - lige meget hvor god den er. Det er jo skræmmende.

- Men det er også det, der giver drivet. Og en bunden opgave, der havde noget adrenalin i sig, var lige præcis det, vi havde brug for, sagde hun til Ritzau Fokus.

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Trine Assentoft bostøtte

play Ankestyrelsen slår fast: Udviklingshæmmede Trine må ikke få hjælp hjemme

marie louise kalmeyer

Flere får angst og ADHD: Ekspert glæder sig på et område

Dagens mest læste