Palle er ikke længere alene: Siden tv-optræden er det kun gået én vej

Det har vist sig at være en effektiv virksomhedsstrategi at deltage i DR-programmet 'Løvens Hule'. Det kan flere østjyske iværksættere skrive under på.

02:35

VIDEO: Der er mange måder at sætte gang i en virksomhed. En måde, der tilsyneladende virker ret så effektiv, er medvirken i Løvens Hule.

Det startede som et hobbyprojekt, hvor den uerfarne gør-det-selv mand Palle Top forsøgte at sælge sin gode idé om genbrugstræ til alle, der gad lytte. Men pludselig gik det stærkt. De helt rigtige lyttede og så på landsdækkende tv. 

Den ordblinde tidligere bankmand deltog for omkring et år siden i DR-programmet 'Løvens Hule', hvor kendte erhvervsfolk som manden bag Just Eat, Jesper Buch, byder på firmaer, som de godt kan lide. 

Læs også Fra vellønnet bankmand til håndværker i løvens hule

Manden bag kæden Normal, Jan Lehrmann, kunne godt lide Palle Top og investerede i hans virksomhed Kabeltromlen. 

- I den uge var der 25.000 besøgende på hjemmesiden. Inden kunne de tælles på meget få hænder, fortæller Palle Top i dag til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det år her siden har været helt uvirkeligt. Det er en drøm, fortsætter han. 

Flere ansatte og nye lokaler

Siden har virksomheden nemlig vokset sig stor.

Palle Top har i dag seks ansatte i 1300 kvadratmeter store lokaler i Hasselager ved Aarhus.

Så tror jeg slet ikke, det havde været et firma. Så var det nok bare en hobbyvirksomhed.

Palle Top, Kabeltromlen, Hasselager

Han sælger møbler ud af blandt andet genbrugte kabeltromler og kloakdæksler. 

Men hvordan var det mon gået uden 'Løvens Hule'?

- Så tror jeg slet ikke, det havde været et firma. Så var det nok bare en hobbyvirksomhed. 

01:50

VIDEO: Palle Enggaard Top er i dag med egne ord landet på den rette hylde. Vi fulgte ham en arbejdsdag efter hans optræden i 'Løvens Hule' sidste år. Indslaget er fra den 11. februar 2019.

Luk video

40.000 gæster på én aften

En anden østjyde, der netop har begivet sig ud på den rejse, som Palle Top har været på i et år, er aarhusianske Trine Hansen.

I et af de seneste programmer fik hun solgt sit festkoncept Party In A Box så godt, at fire ud af fem af de kendte erhvervsfolk var klar til at investere.

Læs også Kendte 'løver' elskede aarhusiansk festkoncept: Stod i kø for at investere

Hun endte med at tage imod en investering på 400.000 kroner for 25 procent af virksomheden fra Mia Wagner, der er koncerndirektør i Freeway.

- På aftenen for programmet (den 9. januar, red.) var der 40.000 inde på siden, og de fik også lagt ordrer. Jeg har ikke i min vildeste fantasi troet, det ville have så stor en effekt, siger Trine Hansen til TV2 ØSTJYLAND. 

Festfabrikkens hovedkvarter ligger i Grønnegade i det centrale Aarhus. Fra sit hjemmekontor i lejligheden på tredje sal styrer Trine Hansen selv leverandørkontakt, sociale medier og kundeservice. Her ses hun på lageret på Aarhus Havn. 

Drømmer om butik i Aarhus

På blot fem dage efter tv-optrædenen omsatte hun for, hvad Party In A Box normalt gør på en måned. 

Kommer der nogle medarbejdere, er jeg heller ikke sikker på, de gider hjem til mig. Men jeg vil gerne blive i Aarhus. For Aarhus er hjem.

Trine Hansen, Party In A Box, Aarhus

Og nu er drømmene store. Trine Hansen håber på at få ansatte, nye lokaler og på sigt en fysisk butik i Aarhus. 

- Virksomheden vokser, og jeg har en plan om, at jeg ikke skal sidde derhjemme mere. Kommer der nogle medarbejdere, er jeg heller ikke sikker på, de gider hjem til mig. Men jeg vil gerne blive i Aarhus. For Aarhus er hjem, siger Trine Hansen om fremtiden.

Party In A Box

- Åbnede i oktober 2017 
- Omsatte i 2019 for cirka 700.000 kroner og har et mål om en omsætning på to millioner i år og fem millioner i 2021. 
- Startede med udelukkende at sælge festartikler til børnefødselsdagen og har siden oktober udvidet med at tilbyde pynt til alle livets fester.