Overblik: Disse plejehjem må du besøge nu

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet besøgsrestriktioner for flere østjyske plejecentre gældende fra den 17. februar.

Opdatering 18. februar: Besøgsrestriktioner ophæves på en række plejehjem i Aarhus Kommune. 

I sidste uge skrev vi, at besøgsrestriktionerne er ophævet på Favrskov og Samsø Kommunes plejecentre. Nu er listen udvidet til at omfatte otte østjyske kommuner. 

Fra fredag den 19. februar ophæves forbuddet på 39 plejehjem i Aarhus Kommune. 

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsrestriktionerne på de plejecentre, hvor over 80 procent af beboere og personale er vaccinerede. Samtidig sker det altid på baggrund af en konkret, individuel og sundhedsfaglig vurdering, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der er fortsat hele kommuner, hvor besøgsrestriktionerne gælder, fordi de endnu er i gang med at vaccinere. 

Et påbud om besøgsrestriktioner betyder, at kommunen eller plejecentret skal begrænse antallet af besøgende, samt hvor og hvordan besøg kan foregå. 

Det fremgår af de enkelte østjyske kommuners hjemmesider, hvorvidt Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet plejehjemmenes besøgsrestriktioner.

Her er besøgsrestriktionerne ophævet:

Her gælder der fortsat besøgsrestriktioner:

Besøgsrestriktionerne gælder altså på alle plejecentre i Horsens og Skanderborg Kommune.  

På Randers Kommunes hjemmeside fremgår det, at Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det endnu er nødvendigt med besøgsrestriktioner på Åbakken Plejecenter. Det skyldes, at der endnu ikke er opnået en vaccinationsdækning på 80 procent, og at smittetallet i kommunen har ligget på 37 pr. 100 indbyggere den seneste uge. De sidste beboere forventes at blive vaccineret i denne uge. 

Styrelsen for Patientsikkerhed har desuden pålagt et særligt besøgsforbud på Plejecenter Tjørnehaven i Skanderborg Kommune.

Ved besøgsforbud må der som udgangspunkt ikke komme besøg. Den nærmeste pårørende er dog undtaget, og der må også komme besøg i kritiske situationer. 

En glædens dag

Borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) glæder sig over, at plejehjemsbeboerne nu igen kan få besøg. 

- Det er selvfølgelig en rigtig god ting for os og især for de pårørende familier, siger Uffe Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Uffe Jensen (V) er borgmester i Odder Kommune.
Uffe Jensen (V) er borgmester i Odder Kommune. Foto: Odder Kommune

Hvordan vil man håndtere det i Odder Kommune i forhold til, at de vaccinerede ikke skal skabe smittespredning på plejehjemmene?

- En opfordring fra mig om, at man stadig skal tage situationen alvorligt og være sit ansvar bevidst både som familie men også dem, der er på plejehjemmene. Der gælder jo stadig restriktioner om, hvordan man skal afvikle besøg med alle de råd, vi efterhånden kender, siger Uffe Jensen. 

Tidligere fremgik det i artiklen, at Plejehjemmet Husumvej i Aarhus Kommune var pålagt et særligt besøgsforbud. Aarhus Kommune har meddelt, at det særlige besøgsforbud er ophævet. Derfor er plejehjemmet nu blot omfattet af besøgsrestriktionerne, der gælder alle plejehjem i Aarhus Kommune.

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

Breaking
20210127-102554-L-1920x1920we

liveblog McDonald's dropper at åbne for indendørs bespisning

Dagens mest læste