Opbakning til genåbning med coronapas: En god løsning

Tirsdag er der taget hul på næste del af genåbningen, og her spiller coronapasset en stor rolle. Og det er en god løsning, mener de østjyder, vi mødte i dag.

Tirsdag har vores samfund åbnet sig yderligere. Fra i dag må frisører, tatovører og andre serviceerhverv genåbne, flere skoleelever kan vende tilbage til klasseværelserne, ligesom studerende på ungdoms- og voksenuddannelser også får mere fysisk fremmøde.

Og i forbindelse med genåbningen spiller coronapasset en stor rolle. Det er nemlig et krav til flere aktiviteter at kunne fremvise et bevis for, at man enten er færdigvaccineret, har en negativ coronatest, der maks er 72 timer gammel, eller at man været smittet inden for 2-12 uger. 

Alt sammen i et forsøg på at bremse yderligere smittespredning i takt med at samfundet åbner mere.

Og det er helt okay med krav om et coronapas, mener de østjyder, TV2 ØSTJYLLAND tirsdag mødte ved et testcenter i Aarhus.

- Jeg synes, det er en god løsning i den her situation, så vi nu kan komme til frisør, siger William Aakjær Jacobsen fra Aarhus, der er studerende og i dag skulle en tur til frisøren. 

- Jeg tænker, at det er fornuftigt, at vi alle sammen går rundt med et coronapas, så vi kan føle os mere sikre, når vi skal rundt og klippes og til sport og andre begivenheder, siger Jeppe Friis Christensen, studerende fra Aarhus.

VIDEO: Her kan du se, hvad de østjyder, vi mødte tirsdag, synes om coronapasset.

Pernille Ryge Koch, der er selvstændig, mener, at vi skal gøre det, der er nødvendigt, for at vi kan genåbne mere.

- Min holdning er, at vi skal gøre det, der skal til for at få vores hverdag tilbage. Jeg er selv selvstændig, og hvis jeg skal have klienter i min kostvejledning i morgen, skal de fremvise et coronapas, så det skal jeg selvfølgelig også. Vi skal passe på hinanden. Jeg har et fitnesscenter også, og jeg vil gerne snart til at åbne det. Er coronapasset betingelsen for, at jeg får lov til det, så er det et coronapas, siger Pernille Ryge Koch.

Danskerne er villige til at følge anbefalingerne

67 procent af danskerne mener, at et coronapas er en god idé, viser en Voxmeter-måling foretaget for Ritzau.

Det kommer ikke bag på Michael Bang Petersen, der er professor ved institut for statskundskab ved Aarhus Universitet og leder af projektet HOPE, der studerer danskernes adfærd og holdninger under coronakrisen.

- Vi er villige til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når det handler om at beskytte hinanden. Og her har vi i hvert fald i relativ stor udstrækning taget coronapasset til os som et værktøj i den forbindelse, siger han.

Tror du, det forbliver sådan, eller er det et øjebliksbillede?

- Overordnet set har vi igennem pandemien set, at folk er villige til at følge de råd og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne kommer med. Men vi ved også, at noget, som betyder noget for folk, er, hvor besværligt det er. Og hvis der nu i mange uger frem er lange køer foran testcentrene, og man skal bruge lang tid på at få de her tests, så tror jeg, at det kan begynde at slide, siger Michael Bang Petersen. 

Næste fase i genåbningsplanen er fastsat til den 13. april, hvor indkøbscentre og stormagasiner med et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder kan slå dørene op.

VIDEO: Tirsdag var også dagen, hvor 5.-8. klasserne i hvert fald i et vist omfang kunne vende tilbage på skolebænken. På Samsøgades Skole i Aarhus må eleverne nu møde fysisk ind hver anden uge. Og i 8.E var der bred enighed om, at det er dejligt endeligt at blive genforenet med klassekammeraterne.
Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt

ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

Dagens mest læste