Offentlig sex: Hvor går grænsen i naturen?

Sex i naturen kan for mange være grænseoverskridende, men det er ikke ensbetydende med, at det er ulovligt. Hvordan skal man gebærde sig, når kemien pludselig slår gnister i det offentlige?

På en vandretur i Molsbjerge, på stranden i Ebeltoft eller på en skovtur i Silkeborg-skovene. Det gode vejr indbyder i disse dage til at tage ud i den østjyske natur.

Selvom man er ude i naturen, kan der opstå sød musik blandt mennesker på alle tidspunkter i løbet af døgnet. Men hvordan forholder man sig, når lysten spirer i naturen?

Anker Madsen, der er politisk chefkonsulent hos Friluftsrådet, fortæller, at der ikke som sådan er noget, der forbyder sex i naturen.

- Du må være nøgen på stranden, du må også godt være nøgen i skoven og faktisk må du godt gå nøgen på strøget i Aarhus, hvis bare ikke du forulemper andre eller vækker offentlig forargelse. Det er det samme med sex, siger Anker Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Du ville nok få en bøde af politiet, hvis du gjorde det på den permanente eller Bellevue, men ikke de mindre strande i Østjylland.

Anker Madsen, Politisk chefkonsulent hos Friluftsrådet.

Ifølge Miljøstyrelsen er en tommelfingerregel, at man ikke må udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der kan forulempe andre eller vække offentlig forargelse.

Dette er en del af politiets ordensbekendtgørelse, og er en generel regel for opførsel i det offentlige. Hvis man ikke overtræder den, må man have sex, hvor man vil.

- Du ville nok få en bøde af politiet, hvis du gjorde det på den permanente eller Bellevue, men ikke de mindre strande i Østjylland, siger Anker Madsen.

I sidste ende er det op til politiet og domstolene at vurdere, hvad der karakteriserer som uanstændig eller anstødelig opførsel.

- Hvis du støder på nogen, der har sex i naturen, så er spørgsmålet, hvorfor stoppede du op, eller hvorfor kiggede du i det område? Det er ikke altid, at dem der bliver lettest forarget, der har ret, siger han.

Det kan dog være en god ide at søge lidt væk fra de mest befærdede naturområder. Selvom der ifølge Anker Madsen skal meget til, så kan man i de groveste tilfælde overtræde straffelovens paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse, og dette kan indebære enten bøde eller fængselsstraf.

Men det ændrer ikke på Friluftsrådets holdning til sex i naturen.

- Friluftslivet mener, ligesom Søren Brostrøm, at sex er sundt, og sex er godt, også i naturen, siger Anker Madsen.

Untitled design (17)

play Sportschef er stolt af Sara Slott: - Den perfekte idrætsudøver!

3efa438d-ecd6-4e06-9370-231aedf766d9

Gode chancer for sol tirsdag

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

Dagens mest læste