Østjysk VM-bronze: - Man bliver bedre, når man spiller mod eliten

Det danske seniorlandshold i bridge vandt i weekenden bronze ved verdensmesterskabet i Italien. En af deltagerne var Jørgen Hansen fra Hovedgård, og han er godt tilfreds.

To makkerpar. Et sæt kort. 13 på hånden. Sådan lyder opskriften på et spil bridge.

Siden den 27. marts har Jørgen Hansen fra Hovedgård ved Horsens brugt utallige timer sammen med resten af seniorlandsholdet i bridge på at genvinde VM-guldet fra 2019.

Et landshold med østjysk islæt, der foruden Jørgen Hansen også har Steen Skou fra Brabrand ved Aarhus på holdkortet. 

Guld-missionen lykkedes dog ikke, men udfaldet skabte alligevel stor glæde. Helt tomhændet tog de nemlig ikke hjem fra Italien, hvor verdensmesterskabet blev afholdt. I bagagen kom en bronzemedalje og en masse erfaring.

- Man bliver bare bedre, når man sidder med eliten. Vi kan tage rigtig meget med os hjem, siger Jørgen Hansen.

En medaljegivende hobby

Jørgen Hansen er 65 år og har spillet bridge, siden han var helt ung. Faktisk siden han var 17. Han mener, at det er en af grundene til, at han er nået så langt som at komme på landsholdet.

- Man skal lære bridge i en ung alder, hvis man vil være en del af eliten. Og så skal der også være en god portion talent, siger han.

Til dagligt sælger han brændeovne, men i fritiden er det alt fra spar es til ruder konge, som han kan lide at lægge sig ud med.

- Det er et usædvanlig dejligt spil – alle kan hygge sig. Der er ikke to ens bridgespil, siger han.

Semifinalen blev endestationen

Og det ene spil har taget det andet for Jørgen Hansen. Lørdag sad han i Italien og spillede semifinale mod Polen. En tæt kamp, men til allersidst stak Polen af, og det danske seniorlandsholds VM-oplevelse sluttede.

Guldmedaljen fra 2019 blev skiftet ud med en bronzefarvet, og selvom det lyder som to trin ned ad medaljeskamlen, så føles det ikke sådan for Jørgen Hansen:

- Der er så hård konkurrence. Det er marginalerne, der gør om man skal spille finale eller ej, siger han.

- Vi er alle sammen rigtig glade og godt tilfredse med vores medalje, og at vi endnu engang blander os i toppen.

Bronze kan skabe interesse

Det er også et tilfreds bridgeforbund, der ser en unik mulighed for at sætte fokus på tankesporten i kølvandet på præstationen ved VM i Italien.

- Det her kan være med til at styrke interessen for bridge i Danmark, siger direktør for Danmarks Bridgeforbund, Charlotte Fuglsang.

Hvad er bridge?

Ifølge hende er det en sportsgren, der er social og yderst inkluderende for folk i alle aldre.

- Alle kan dyrke det (bridge), og det kræver ikke nogen særlig fysisk formåen, siger hun.

Ingen udsigt til VM på dansk jord

Men selvom Danmark ved de seneste to verdensmesterskaber har været med helt i toppen, er der ingen udsigt til, at turneringen kommer til Danmark foreløbig.

- Det kræver rigtig meget af forbundet, og der er mange krav i forhold til de rammer, turneringen skal have, siger hun.

Hun vil dog ikke udelukke, at det er en opgave, som de er villige til at tage på sig, når tiden er rigtig.

Og det ville være til stor glæde for Jørgen Hansen, der bestemt har mod på flere mesterskaber. Lige nu er fokus på at kvalificere sig til det næste ved at ende blandt de seks bedste hold ved europamesterskabet til juni.