Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag

Formand for stilladsarbejdere sagsøgte tidligere østjysk minister for injurier, men dommeren foreslog forlig.

Mandag morgen var retten sat i Københavns Byrets retssal 9, hvor formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub, Thomas Strømsholt, havde sagsøgt Liberal Alliances gruppeformand, Ole Birk Olesen, for injurier.

Men sagen nåede ikke for alvor at komme i gang. Dommeren foreslog, at parterne indgik et forlig i sagen, og det gjorde de så, oplyser Strømsholts advokat, Claus Ryberg Hoffmann.


Baggrunden for sagen var nogle udtalelser, som Ole Birk Olesen, der er valgt i Østjylland, kom med på direkte tv i programmet "Debatten" på DR2 i december 2019.

Her blev optøjerne ved en byggeplads på Nørrebro i København debatteret.

Formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub anklagede tidligere minister Ole Birk Olesen for injurier.
Formanden for Stilladsarbejdernes Landsklub anklagede tidligere minister Ole Birk Olesen for injurier. Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix


En gruppe stilladsarbejdere protesterede blandt andet over, at et stillads ifølge dem var ulovligt opsat. Både et stillads og flere biler blev væltet.

I programmet sendte folketingspolitikeren, der er tidligere transportminister, flere beskyldninger mod Thomas Strømsholt.

- Han er leder af en gruppe, som går rundt og udøver hærværk og skræmmer konkurrenter væk fra at yde et arbejde for folk, der gerne vil bestille dem. Selvfølgelig burde han være i fængsel. Han er jo sådan en mafialeder, sagde Ole Birk Olesen blandt andet.

Ole Birk Olesen valgte i byretten at indgå forlig og betale en godtgørelse til den forurettede.
Ole Birk Olesen valgte i byretten at indgå forlig og betale en godtgørelse til den forurettede. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix


Trak i land på Facebook

I programmet afviste Thomas Strømsholt denne og flere andre beskyldninger, og efterfølgende trak Ole Birk Olesen i land på Facebook.

- Det var over stregen, for jeg kan ikke dokumentere, at han er involveret i de ulovligheder, som hans medlemmer begår, skrev han blandt andet.


For Thomas Strømsholt sluttede sagen dog ikke her. Han sagsøgte Ole Birk Olesen for injurier i forhold til fem udsagn, som han var kommet med under debatten.

Men da sagen skulle i gang mandag morgen foreslog dommeren, at parterne indgik forlig.

De blev derefter enige om, at de fem udsagn blev kendt ubeføjede, og at Ole Birk Olesen betaler en godtgørelse til Thomas Strømsholt på 15.000 kroner.

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 12.04.27

Værtshusejer: Krav om bordreservation giver ingen mening

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

Breaking
20210127-102554-L-1920x1920we

liveblog McDonald's dropper at åbne for indendørs bespisning

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Dagens mest læste