Østjysk politiker ånder lettet op: Klar til en ny start for samarbejdet med USA

Donald Trump har ikke ligefrem gjort Michael Aastrup Jensens hverdag lettere de sidste fire år, hvor den omdiskuteret præsident har været ved magten.

Det glæder den østjyske politiker, at Joe Biden nu er indsat som USA's præsident. 

- I de sidste fire år har jeg startet hver morgen med at kigge på min telefon. Gået ind på Twitter. Og set hvad Donald Trump har tweetet ud i løbet af natten, siger Michael Aastrup Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Som udenrigsordfører for Venstre har Michael Aastrup Jensens arbejde i høj grad været påvirket af, hvad Donald Trumps utilregnelige Tweets har beskrevet.

 - Det har været det ene skøre tweet efter det andet. Men det har haft stor betydning for, hvad jeg har skulle arbejde med eller ud og kommentere på den pågældende dag, siger Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen ser præsidentskiftet som en genstart for samarbejdet med USA og ved, at Joe Biden kender Europa og Danmark fra hans mange år i Senatet og ikke mindst som vicepræsident. 

quote Det har en stor betydning, at vi igen ved, hvor vi har USA med Joe Biden i spidsen. Alene dét gør, at vi kan sove lidt mere roligt om natten.

Michael Aastrup Jensen

Når man som Michael Aastrup Jensen er 100 % tilhænger af et tæt forhold til USA, har de sidste fire år været en svær tid med Donald Trump i det hvide hus.   

Gennem de sidste fire år har Donald Trump brugt Twitter som sit primære talerør. Noget som Michael Aastrup Jensen glæder sig over, nu er fortid.
Gennem de sidste fire år har Donald Trump brugt Twitter som sit primære talerør. Noget som Michael Aastrup Jensen glæder sig over, nu er fortid.

Når man som Michael Aastrup Jensen er 100 % tilhænger af et tæt forhold til USA, har de sidste fire år været en svær tid med Donald Trump i det hvide hus.

- Jeg føler, at Danmark skal være én af USA’s bedste venner og allierede. Og Donald Trump har gjort ting, som man ikke bør gøre mod sine venner. Og det har været svært, siger Michael Aastrup Jensen.

Med Joe Biden som præsident glæder Michael Aastrup Jensen sig til, at USA bliver en international medspiller igen, som tager ansvar i verden.

 - Diplomati i stedet for twitter-skandaler. Lov og orden. Almindelig anstændighed. Det er chokerende at sige det, men det glæder jeg mig allermest til, siger Michael Aastrup Jensen.

Selvom Joe Biden ikke er den perfekte præsident med hans høje alder taget i betragtning, mener Michael Aastrup Jensen dog stadig, at danskerne kan ånde lettet op.

- Vi får nu en præsident, som har de samme holdninger som os i forhold til klimaet. Det vil sige, at danske og østjyske virksomheder får et kæmpe potentiale for at få endnu flere ordrer fra USA, der har et stort arbejde foran sig med hensyn til bekæmpelse af klimaforandringer, mener Michael Aastrup Jensen.     

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier