Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver de midlertidige besøgsrestriktioner på regionens hospitaler fra dags dato. Det vækker glæde hos Alzheimersforeningen Østjylland.

Fra torsdag den 15. april 2021 må patienter på regionens hospitaler igen overstige én fast besøgende. 

De strikse corona-restriktioner er nemlig netop udløbet, og Styrelsen for Patientsikkerhed vurdering er nu, at det igen kan lade sig gøre at have flere besøgende på hospitalet.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse i dag.

Reglerne om kun at måtte få besøg af én fast besøgende har ellers været i brug siden efteråret 2020.


Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder de lempede besøgsregler med en stabil smitteudvikling.

- Vi har på nuværende tidspunkt lave smittetal. De ældste generationer og mest sårbare er vaccineret, og en høj andel af social- og sundhedspersonalet på landets sygehuse har fået første vaccinationsstik. Derfor vurderer vi, at det nu igen er sikkert at åbne for besøg, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

De midlertidige restriktioner blev indført for at inddæmme lokale smitteudbrud med coronavirus i Region Midtjylland.
De midlertidige restriktioner blev indført for at inddæmme lokale smitteudbrud med coronavirus i Region Midtjylland. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Patientforening jubler

Ophævelsen vækker glæde hos Alzheimerforeningen Østjylland, der mener at det vil gavne meget, både fysisk og psykisk, for de mange indlagte.

- Det vil give især de langtidsindlagte en bedre tilværelse. Lige nu er mange Alzheimerpatienter ramt af dårligt selvværd, nedtrykthed og en frygtelig ensomhed. Jeg synes kun, det er godt med ophævelsen, siger Conny Flensborg, Formand for Alzheimerforeningen Østjylland til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi er ikke bekymret. Jeg håber, at folk tænker sig om, men jeg tror ikke, at der er ret mange, der vil komme mere end et par stykker.

Conny Flensborg, Formand for Alzheimersforeningen Østjylland

Afstandskravet på to meter bevares på hospitalerne. Dette betyder i praksis, at der stadigvæk er en meget begrænset adgang for besøgende og ledsagere på hospitalsafdelingerne. Derfor er Alzheimerforeningen fortsat helt tryg ved besøgsreglerne.

- Vi er ikke bekymrede. Jeg håber, at folk tænker sig om, men jeg tror ikke, at der er ret mange, der vil komme mere end et par stykker, siger Conny Flensborg.

Muligheden for at opretholde særlige begrænsninger på lokale afdelinger eller områder gælder stadigvæk.

Besøgende opfordres til fortsat at begrænse antallet af besøg til et minimum. Derudover opfordres alle udefrakommende til at passe på patienter og personale på hospitalerne. 

Henning Grønlund Carlsen

De betalte den ultimative pris: Nu får de opkaldt veje efter sig

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

20190522-120532-5-1920x1279we

Overblik: Sådan genåbner Danmark yderligere i dag

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

Dagens mest læste