Østjysk overblik: På disse afdelinger risikerer sygeplejerskerne at skulle strejke

Strejken er sat til at begynde natten mellem torsdag 20. maj og fredag 21. maj.

Hvis Dansk Sygeplejeråds (DSR) strejkevarsel, som de torsdag har indgivet, bliver en realitet, så betyder det, at 10 procent af de sygeplejersker, som de repræsenterer i kommuner og regioner, skal strejke fra og med den 21. maj. 

Et dokument fra DSR, som TV2 ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af, viser, at strejken risikerer at komme til at gælde en del østjyske sygeplejersker. 

I følge TV2 ØSTJYLLANDS oplysninger, så gælder det sygeplejersker, som arbejder på 8 afdelinger på Aarhus Universitetshospital. 3 afdelinger på Regionhospitalet Randers. 1 afdeling på Regionhospitalet Horsens og 5 afdelinger på Hospitalsenhed Midt's afsnit i Silkeborg. 

Nedenfor kan du se et overblik over afdelingerne.

Sygeplejersker på disse afdelinger kan ende i strejke

Chefforhandler for Danske Regioner: - Jeg er ærgerlig over at DSR varsler strejke

Strejkevarslet kommer, efter at et lille flertal af DSR's medlemmer tidligere har stemt nej til den nye overenskomstaftale.

Utilfredsheden har især at gøre med lønnen, som ifølge sygeplejerskerne er for lav.

- Vi ønsker på den måde at lægge et pres på både regioner og kommuner for at få dem tilbage til forhandlingsbordet med henblik på at finde en løsning, som vi kan få opbakning til, sagde Grete Christensen, formand for DSR, torsdag formiddag til Ritzau. 

Anders Kühnau (S), der både er regionsrådsformand i Region Midtjylland og chefforhandler for Danske Regioner på overenskomstområdet, ærgrer sig over situationen. 

- Jeg er ærgerlig over at Dansk Sygeplejeråd varsler strejke. Det er et lille flertal, der har stemt nej. Men nu skal vi kigge nærmere ned i varslet, også venter vi på at blive indkaldt til en forhandling, siger han. 

Anders Kühnau (S) er chefforhandler for Danske Regioner på overenskomstområdet. Han er derfor med i forhandlingerne med DSR.
Anders Kühnau (S) er chefforhandler for Danske Regioner på overenskomstområdet. Han er derfor med i forhandlingerne med DSR. Foto: socialdemokratiet.dk

Allerede nu vil de dog gå i gang med at kigge på en nødplan, som kan bruges, hvis det ender i strejke. 

- Det er klart, at vi skal forhandle en nødberedskabsaftale på plads nu. Det er vi forpligtet til, så de akutsyge kan få behandling. Sådan noget som kræftpatienter bliver ikke berørt af en eventuel strejke. Men det kan få betydning for de andre patienter, siger han.