Østjysk K-politiker drømmer om ministerpost: - Ja, helt klart

Mona Juul vil gerne være minister. Men i første omgang vil hun "bare" gerne vælges til folketinget igen, når valget kommer.

Søren Pape Poulsen (K) vil være statsminister. Og det vil han være den bedste til. Det mener Mona Juul - og det er nok ikke så overraskende.

Skulle det ske, at Søren Pape Poulsen bliver statsminister, så vil den østjyske erhvervsordfører for Konservative ikke tøve med at sige ja tak til en ministerpost, skulle hun blive tilbudt det. Det er nemlig noget, hun drømmer om.

- Ja, det gør jeg da helt klart. Altså... det tror jeg alle, der går ind i politik, drømmer om. Prøv at tænk dig at få lov til at have ansvaret for et område. Nu koncentrerer jeg mig rigtig meget om erhverv, økonomi, klima og miljø, og inden for de felter, vil det da være en kæmpe ære at få lov at blive en del af det, siger hun direkte adspurgt om ministerdrømmene.

Hun slår dog fast, at det ikke er det primære fokus i første omgang, når der på et tidspunkt bliver udskrevet valg.

quote Tryk på knappen, Mette Frederiksen. Vi er klar.

Mona Juul, erhvervsordfører, Konservative

- Jeg går altså til valg for at blive valgt først og fremmest, siger hun med et glimt i øjet.

Tryk på knappen

Mona Juul håber, at valget kommer hurtigst muligt.

- Tryk på knappen, Mette Frederiksen. Vi er klar, siger den konservative politiker.

At Søren Pape Poulsen har meldt sit kandidatur til statsministerposten, kommer ikke direkte til at have indflydelse på Mona Juuls chancer for at blive valgt igen, mener hun.

- Men det giver en ekstra stor motivation, at vi også går efter at få statsministerposten. Det er en rigtig god dag, hvor man lige bliver mindet om, at vi skal op i et ekstra gear, for vi skal have en ny statsminister - og næste gang skal det gerne være Søren Pape Poulsen, mener hun.

Hun er glad for, at hendes formand har meldt sig ind i kampen om statsministerposten.

- Han er ordentlig, han er empatisk og han kan skabe nogle resultater. Det har vi vist i den her valgperiode. Derfor er der nogle ting, som ændrer sig. Det handler ikke om den ene eller den anden. Det handler om, at Søren Pape melder sig, og han er den bedste til posten.

Formanden for det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, meldte sig i dag som statsministerkandidat. Dermed er han - udover Venstres formand- Jakob Ellemann- Jensen, som er opstillet her i Østjylland- den anden statsministerkandidat i den blå Blok.