Østjylland får fem nye testtelte

Fem af de 33 nye testtelte ligger i Østjylland.

Der er pres på testteltene rundt omkring i Østjylland og resten af landet, hvor ventetiden kan være op til fire timer lang. Nu skal flere gratis hurtigtest hos 33 nye Falck testtelte gøre ventetiden kortere.

Mandag løftede Falck sløret for, hvor i landet de nye telte bliver placeret. Fem af dem ligger i Østjylland.

Teltene kommer til at ligge i følgende østjyske byer

- Testen egner sig til alle, som gerne vil lade sig screene for at vide, om de uforvarende er smittet med corona, siger administrerende direktør i Falck Jakob Riis til TV 2.

De nye hurtigtest, som Falck skal levere, er såkaldte antigentest, og de er mindre sikre end de PCR-test, som benyttes i de mange testtelte landet over.

Svar på 15 minutter

Søndag var anden dag, hvor man på statens regning kunne få taget en lyntest for coronavirus hos Falck, der kan give svar på omkring 15 minutter.

På andendagen blev 262 personer testet positiv for coronavirus ud af de i alt 6168 personer, der blev testet i Falcks testcentre. Det svarer til, at der blev fundet smitte hos 4,25 procent af de testede ifølge Ritzau.

Den høje positivprocent svarer nogenlunde til lørdagens tal på 4,23, da 207 ud af 4892 testede fik besked om, at de var smittede.

Mandag morgen har Beredskabsstyrelsen meddelt, at de også skal assistere med at teste borgere for coronavirus i fire regioner. Assistancen består i at pode borgere ved testfaciliteter i henholdsvis København, Århus, Odense og Roskilde.

Det vides ikke endnu, hvor i byerne præcist de nye testtelte kommer til at ligge.