Øboere strandet på grund af storm

Den kraftige vind, der i øjeblikket hærger store dele af Østjylland, medfører flere aflyste færgeafgange. Få overblikket her.

Det kan være nødvendigt at tjekke sejlplanen en ekstra gang inden afgang. Flere færger i Østjylland melder nemlig om aflysninger på grund af det kraftige blæsevejr.

Det er ikke første gang, at voldsom blæst er skyld i ændrede sejlplaner, og de næste dage ser vejret også ud til at få betydning for flere af de østjyske sejlruter. 

For nogle kommer det til at betyde en ekstra dag på eller væk fra fastlandet. Få overblikket nedenunder.

Hvilke sejlruter er ramt?

Samsø-færgen

Samsø Rederi oplyser, at hurtigfærgen Lilleøre, der sejler fra Sælvig til Aarhus, er aflyst torsdag den 17. november og fredag den 18. november.

Der forventes ingen ændringer for færgen Prinsesse Isabella, der sejler fra Sælvig til Hou, men der er dog ændringer i sejlplanen både torsdag den 17. november og søndag den 20. november, da en redningsflåde skal monteres på færgen.

Grundet blæsevejr torsdag bliver redningsflåden i stedet monteret søndag. Derfor er to afgange aflyst søndag, og sidste færge sejler derfor fra Sælvig klokken 18.15 søndag.

Tunø-færgen

Tunø-færgen oplyser, at alle afgange torsdag den 17. november er aflyst. De regner med at kunne genoptage sejladsen i morgen, men det afhænger dog af vejret.

Alle passagerer, der har booket afgang til torsdag den 17. november, er blevet informeret om aflysningerne. Er det ikke muligt at sejle i morgen, fredag, vil passagerer, der skulle have sejlet med færgen, få besked.

Endelave-færgen

Færgen til Endelave har grundet blæsevejr været nødsaget til at tage deres nødhavn i Horsens i brug. Færgen, der normalt lægger til i Snaptun, lægger nu i stedet til i Horsens.

Endelave-færgen oplyser, at de i morgen, fredag, kigger på sejlplanen og ud fra vejret vurderer, om der er nogen ændringer. Er der aflysninger eller ændringer, vil passagerne få besked.