Nyt krisecenter skal hjælpe voldsramte kvinder

Et nyt krisecenter i Region Midtjylland skal hjælpe voldsramte kvinder, der er i et aktivt misbrug.

Som blot det andet sted i Danmark skal et nyt krisecenter etableres i Aarhus-bydelen Skejby.

Redernes Krisecenter Midtjylland, som det hedder, bliver et specialiseret tilbud til voldsramte kvinder, der er i et aktivt misbrug eller lider af psykisk sygdom.

På den måde adskiller det nye krisecenter sig fra andre krisecentre, hvor man ikke kan få hjælp, hvis man er i et misbrug. 

- KFUK (Kristelig Forening for Unge Kvinder red.) opdagede for nogle år siden, at der var kvinder, der havde brug for et tilbud, men ikke kunne få det. Så oprettede man først et center på Fyn, der viste, at der faktisk er et behov, og det behov er større end de 20 kvinder, der kan være der, fortæller daglig leder for Redernes Krisecenter Midtjylland, Sanne Neergaard Kjellow, til TV2 ØSTJYLLAND.

Specialiseret indsats

Det nye krisecenter slår op for dørene den 18. januar. Her vil man kunne hjælpe op til 14 kvinder. 

Det gøres blandt andet med specialiserede indsatser fra en lang række fagpersoner, blandt andet socialrådgivere og psykologer.

- De fleste kvinder har et ønske om forandring, ellers ville de ikke kontakte os. Vi prøver at tage udgangspunkt i deres ønske, og så støtter og hjælper vi dem med vores redskaber.

- Vi skal arbejde med deres selvværd, så de kan få et håb om, at deres liv kan se ud på en anden måde. Og så skal vi hjælpe dem med at få bearbejdet deres trauma, siger Sanne Neergaard Kjellow.

Hun fortæller, at forandringen ikke kommer til at ske natten over, men at der er mange ting, der skal arbejdes med.

- Vi kan være et pusterum, hvor man kan komme hen og tro på, at der er et andet liv. Så kan det godt være, at det er bittesmå forandringer, men det gør dem klar til det næste skridt. Jeg håber, at der vil sidde nogle kvinder, der er blevet afvist af andre krisecentre, som hører om, at vi eksisterer og tør kontakte os for at tage en samtale, siger Sanne Neergaard Kjellow.

Redernes Krisecenter Midtjylland er blevet til med støtte fra Augustinus Fonden og Socialstyrelsens Pulje til etablering af pladser på kvindekrisecentre.