Ny rekord for coronasmitte: 589 nye tilfælde i Danmark

Siden fredag er 589 testet coronapositive. Det er rekord - men hænger også sammen med, at flere testes.

De kommende uger bliver vigtige, hvis vi skal vende udviklingen, tweeter rigspolitichef Thorkild Fogde. Foto: Helle Aransbak/Scanpix

Der er i det seneste døgn registreret 589 nye tilfælde af coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI), der fremgår af politi.dk.

Det er det højeste antal nye smitteregistreringer, der er målt, siden pandemien kom til landet.

Læs også Det her tal er ærgerligt, mener eksperter - manden med kliktælleren må ikke stoppe dig

Med til historien om det høje smittetal hører dog, at der bliver testet markant flere mennesker nu, end der gjorde i foråret. Derfor bliver der givetvis også konstateret flere smittede end dengang.

I det seneste døgn er der blevet testet 26.423 personer, og i alt er der taget 54.371 covid-19-prøver. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

- Vigtige uger

Kort efter de seneste smittetal var offentliggjort, tweetede rigspolitichef Thorkild Fogde et billede, der viste smittens udvikling på fire danmarkskort.

Med billedet skrev Thorkild Fogde:

- De kommende uger bliver vigtige, hvis vi skal vende udviklingen.

26.423 personer testet

Fire flere er indlagt. Dermed er det samlede antal indlagte nu 62. Fire af de indlagte ligger på intensivafdeling, og én af dem ligger forbundet til respirator.

Læs også Overblik: Her er de nye restriktioner

Antallet af indlagte er det højeste siden midten af juni.

I det seneste døgn er der blevet testet 26.423 personer, og i alt er der taget 54.371 covid-19-prøver. Forskellen i de to tal skyldes, at nogle personer bliver testet flere gange.

Rekord på rekord

217 personer har overstået deres covid-19-infektion. Der er nu i alt 17.316 personer, der har haft covid-19 og er blevet raske igen.

Læs også Læge om flere unge indlagte: Virus er ikke blevet farligere

Antallet af nye registrerede smittede er det højeste på et enkelt døgn nogensinde i Danmark. Det er 135 flere end mellem torsdag og fredag - et døgn, der også satte rekord for flest nye smittede.

Der er i alt 2,1 millioner mennesker i Danmark, der er blevet testet. Der er samlet set registreret 21.847 tilfælde af covid-19.

Nye restriktioner indført

Den store stigning kommer på dagen, hvor regeringen har indført nye restriktioner i hele landet.

Blandt de restriktioner, der trådte i kraft klokken 12, kan nævnes, at forsamlingsforbuddet bliver sænket fra 100 til 50 personer, og at barer, restauranter og caféer nu senest skal lukke klokken 22.