Ny national efterforskningsenhed på vej til Aarhus 

Udover oprettelsen af en national efterforskningsenhed, har regeringen fokus på tryghed i sit udspil til en flerårig politireform.

Regeringens udspil til en flerårig politireform indeholder et forslag om, at politi og anklagemyndighed skal være bedre rustet til at bekæmpe den komplekse kriminalitet. 

Derfor vil regeringen oprette en ny national efterforskningsenhed med placering i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, nærmere bestemt Københavnsområdet og Aarhus.

Kredsen har arbejdstitlen National Efterforskningsenhed og skal opklare de mest komplicerede forbrydelser.

20 nye nærpolitienheder 

Udover den nye national efterforskningshed indeholder regeringens udspil også et forslag om, at der skal komme mere politi i nærområderne. 

Samlet vil regeringen åbne 20 nye nærpolitienheder, der skal placeres over hele landet, hvor der nu er langt til politiet. De nye enheder skal frem mod 2024 have 150 nye lokalbetjente, hvilket vil bringe det samlede antal op på 550.

- Det seneste år har vi sat hårdt ind over for eksplosioner i København, over for fremmedkrigere og vanvidsbilisme. Nu er tiden til næste skridt så kommet for at øge trygheden. De seneste 20 år har svaret været mere centralisering. Vi vil gå en anden vej. Vi vil have mere nærhed, flere betjente og vi vil sætte hårdere ind over for den komplekse, økonomiske og organiserede kriminalitet, siger siger Nick Hækkerup (S) på et pressemøde..

Med nærhed mener regeringen ifølge udspillet også, at politiet skal have mere frihed til at strukturere arbejdet.

- Der er derfor behov for et opgør med de omfattende registreringer og afrapporteringer, der præger politiet. Mere tillid og mindre detailregulering af politiet vil samtidig øge værdien af at have et mere nært politi med flere lokale betjente tættere på borgerne. Det vil betyde, at landets politikredse i højere grad kan håndtere de lokale og regionale udfordringer, skriver regeringen.

Regeringens udspil vil løfte bevillingen til politiet og anklagemyndigheden med 596 millioner kroner i 2021 - stigende til 792 millioner kroner i 2024.

Mette Frederiksen pressemøde

Folketinget skal beslutte, om Mette Frederiksen skal for en rigsret

gravid gravide kvinde kvinder barsel barselsorlov fødsel fødsler mave graviditet børn barn baby

Politikere stiller spørgsmål: Online fødselsforberedelse bør kunne tilbydes

Endelave vaccination

Flere vaccine-steder åbnes i Østjylland: Ældre skal hjælpes med andet stik

Vaccine dosis.

Dansk efterspørgsel på vaccine-rejser til Dubai: - Det er helt absurd

Float Studio (1)

Lukket fire gange af politiet: Nu forklarer ejer, hvorfor han bryder coronareglerne

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat