Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Ghettolisten for 2020 er offentliggjort. Østjylland er to ghettoer fattigere, og i resten af landet er andelen næsten halveret.

Den nye ghettoliste er sendt ud. I Østjylland er to ghettoer blevet fjernet, og på landsplan er antallet næsten halveret fra 28 til 15.

Ghettolisten 2020
Ghettolisten 2020 Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Tirsdag blev ghettolisten offentliggjort for 11. år i træk. Det er Transport- og Boligministeriet, som offentliggører regeringens listen over særligt udsatte, almene boligområder.

Faldet skyldes, at andelen af beboerne i områderne, som er uden for arbejdsmarkedet i de pågældende områder, er faldet oplyser ministeriet.

Samtidig er der færre dømte i forhold til landsgennemsnittet og et stigende uddannelsesniveau.

De to områder, der har forladt listen i Østjylland er Resedavej/Nørrevang II i Silkeborg og Skovgårdsparken i Aarhus.

Hvad er en ghetto?

Stor glæde

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste. Brabrand Boligforening og Skovgårdsparken vest for Aarhus ånder lettede ud. 

Det betyder nemlig, at deres nyrenoverede blokke ikke længere står til nedrivning, skriver Brabrand Boligforening i en pressemeddelelse.

Nu kan boligforeningen sænke skuldrene, skæbnen lød nemlig før offentliggørelsen af ghettolisten, at hvis Skovgårdsparken igen blev stemplet som en "hård ghetto", skulle andelen af almene boliger i boligområdet rives ned fra de nu 91,4 procent til 40 procent. 

- I Brabrand Boligforening er vi utroligt glade og lettede – både på boligforeningens vegne og i særdeleshed på vegne af beboerne i Skovgårdsparken, siger Keld Albrechtsen, som er formand for Brabrand Boligforening i en pressemeddelelsen.

SF's politiske leder Thomas Medom mener, det er et stort skulderklap til beboere og boligforeninger, men ifølge ham er der stadig for mange beboere, der er uden for arbejdsmarkedet og vil have gavn af uddannelse. 

- Kommunen og Skovsgårdsparken bør rykke endnu tættere sammen og satse på lokale initiativer, der kan få flere i job og uddannelse.

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste
Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste Foto: Brabrand Boligforening
Ane Halsboe-Jørgensen

Lønkompensation forlænges: Arbejdsgivere kan igen varsle tvungen ferie

byretten i Aarhus

Anholdt efter brud på corona-restriktioner: To kvinder skal sendes ud af landet

øjenvipper

Efter stormløb af utilfredse kunder: Randers-firma under tvangsopløsning

Susanne Krogstrup

play Corona-effekt: Vandreguide til Mols Bjerge revet væk

Mads Krigslund

play Vacciner er lys i mørket for Mads: - Det er forfærdeligt at være forretningsdrivende

Retten i Randers

Papfar og mor dømt skyldig i mishandling af lille barn - Fuldstændig vanvittigt, siger anklager