Den nye ghettoliste er sendt ud. I Østjylland er to ghettoer blevet fjernet, og på landsplan er antallet næsten halveret fra 28 til 15.
Tirsdag blev ghettolisten offentliggjort for 11. år i træk. Det er Transport- og Boligministeriet, som offentliggører regeringens listen over særligt udsatte, almene boligområder.
Faldet skyldes, at andelen af beboerne i områderne, som er uden for arbejdsmarkedet i de pågældende områder, er faldet oplyser ministeriet.
Samtidig er der færre dømte i forhold til landsgennemsnittet og et stigende uddannelsesniveau.
De to områder, der har forladt listen i Østjylland er Resedavej/Nørrevang II i Silkeborg og Skovgårdsparken i Aarhus.
Hvad er en ghetto?
Stor glæde
Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste. Brabrand Boligforening og Skovgårdsparken vest for Aarhus ånder lettede ud.
Det betyder nemlig, at deres nyrenoverede blokke ikke længere står til nedrivning, skriver Brabrand Boligforening i en pressemeddelelse.
Nu kan boligforeningen sænke skuldrene, skæbnen lød nemlig før offentliggørelsen af ghettolisten, at hvis Skovgårdsparken igen blev stemplet som en "hård ghetto", skulle andelen af almene boliger i boligområdet rives ned fra de nu 91,4 procent til 40 procent.
- I Brabrand Boligforening er vi utroligt glade og lettede – både på boligforeningens vegne og i særdeleshed på vegne af beboerne i Skovgårdsparken, siger Keld Albrechtsen, som er formand for Brabrand Boligforening i en pressemeddelelsen.
SF's politiske leder Thomas Medom mener, det er et stort skulderklap til beboere og boligforeninger, men ifølge ham er der stadig for mange beboere, der er uden for arbejdsmarkedet og vil have gavn af uddannelse.
- Kommunen og Skovsgårdsparken bør rykke endnu tættere sammen og satse på lokale initiativer, der kan få flere i job og uddannelse.