Nu kommer plakaterne op

Fra lørdag og den kommende måneds tid bliver gadebilledet præget af valgplakater forud for folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Ja! Nej! 

Hvis du har været en tur ude i dag, har du måske set folk komme slæbende med valgplakater. Og du har måske bemærket, at de første af slagsen allerede har fundet vej op i lygtepælene. 

Og det er altså helt efter bogen. Folkeafstemningen om afskaffelse af det danske EU-forsvarsforbehold nærmer sig.

Ifølge Indenrigs- og Boligministeriet er det nemlig tilladt at hænge valgplakater op på offentlige veje og private fællesveje fra klokken 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter.

Og i dag er den fjerde lørdag før folkeafstemning den 1. juni om, hvorvidt Danmark skal afskaffe sit EU-forbehold på forsvarsområdet.

Det er ikke kun her i det østjyske, at plakaterne er kommet op. Statsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Morten Bødskov er her på gaden i Herlev for at udbrede deres budskab.
Det er ikke kun her i det østjyske, at plakaterne er kommet op. Statsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Morten Bødskov er her på gaden i Herlev for at udbrede deres budskab. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Forsvarsforbeholdet betyder ifølge Ritzau blandt andet, at Danmark ikke deltager i dele af EU's udenrigs- og sikkerhedspolitik, som påvirker forsvarsområdet.

Viseren havde kun lige passeret 12, da de første valgplakater blev sat op her på lygtepælen i Skejby.
Viseren havde kun lige passeret 12, da de første valgplakater blev sat op her på lygtepælen i Skejby.

Danmark deltager ikke i EU's militære operationer, finansierer dem ikke og stiller ikke med soldater og militært isenkram til EU-ledede indsatser i konfliktområder.

Danmark deltager dog i civile missioner, som hidtil har udgjort størstedelen af EU's missioner. 

Forsvarsforbeholdet