Næsthøjeste smittetal: Yderligere 1367 coronatilfælde i Danmark

Der er det seneste døgn registreret 1367 nye smittetilfælde i Danmark. Det er det næsthøjeste nogensinde her i landet.

Der er registreret yderligere 1367 tilfælde med coronasmitte i Danmark det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut (SSI) tirsdag i sin daglige opdatering.

Det er det næsthøjeste antal nye smittetilfælde, der nogensinde er blevet registreret på et døgn. Det højeste antal er fra 6. november, hvor tallet var 1427 nye tilfælde.

Det seneste døgn er der blevet foretaget 81.621 prøver for coronavirus ifølge SSI.

Det vil sige, at det er 1,67 procent af de testede, der er blevet testet positive for coronavirus.

Antallet af indlagte falder

Det samlede antal af indlagte falder med seks til i alt 255 personer. Heraf er 40 indlagt på intensiv, og 23 af dem er tilkoblet en respirator.

Der har været 37 nye indlæggelser siden mandag.

Ifølge Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen, er det positivt, at smittetallene ligger stabilt, selv om det er på et højt niveau.

Kontakttallet er tirsdag faldet fra 1,1 til 1. Det vil sige, at ti personer i gennemsnit smitter ti andre. Det er positivt, at tallet falder, siger Torben Mogensen.

-At kontakttallet falder fra 1,1 til 1, er jo ikke et stort fald, men når det nærmer sig 1, er det et tegn på en meget stabil epidemi.

-Vi håber selvfølgelig, at tallet kommer under 1, så epidemien aftager. Men lige nu forventer man ikke, at antallet af smittede stiger voldsomt, men vil ligge på det niveau, der er i dag, siger han.

Otte nye dødsfald

Der er registreret yderligere otte nye dødsfald tirsdag. Det er det højeste siden begyndelsen af maj. Dermed er i alt 797 personer døde, mens de har været smittet med virusset, siden midten af marts.

Men Torben Mogensen understreger, at sundhedssystemet på nuværende tidspunkt ikke er overbelastet, og at det er det, som der bliver holdt øje med lige nu.

Ifølge SSI ville der omkring 1. april have været 3000 covid-19 tilfælde, hvis der dagligt var blevet testet 70.000 personer.

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs