Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

Den administrerende direktør hos Morten Østergaards nye arbejdsplads, cBrain, er ikke bekymret over den tidligere politiske leder i Radikale Venstres fortid. – Det er ikke noget jeg har sat mig ind i, siger han til TV2 ØSTJYLLAND

Efter otte måneder på skatteyderbetalt sygeorlov er Morten Østergaard klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet efter sommerferien.

Han sygemeldte sig i oktober efter at have erkendt, at han havde krænket partikollegaen Lotte Rod. Senere skrev Morten Østergaard på Facebook at yderligere tre kvinder har følt sig seksuelt krænket af den tidligere partiformand.

Onsdag meddelte han i en opslag på Facebook, at han nu træder ud af Folketinget og i stedet starter nyt job som miljørådgiver i virksomheden cBrain A/S.

Skal have lov til at komme videre

TV2 ØSTJYLLAND har spurgt cBrain A/S’ administrerende direktør Per Tejs Knudsen, om han havde nogle betænkeligheder ved at ansætte den tidligere leder af Radikale Venstre.

- Jeg har da de bekymringer, som alle andre måtte have, siger han.

Hvad er det for nogle bekymringer?

- Han har jo taget konsekvensen af sine handlinger. Og så skal man også have lov til at komme videre. Timingen er meget fornuftig.

Du tænker ikke, at Morten Østergaard først tog konsekvensen, da han var absolut nødt til det?

- Det er et vanskeligt spørgsmål. Hvad vil det sige at være nødt til det? Jeg ved ikke, hvad der er foregået. Jeg har ikke indsigt i det. Hvis jeg kigger på håndteringen af sagerne, virker det som om, at han har taget konsekvensen.

Så sagerne der var med ham i Radikale Venstre, blev efter din mening håndteret fint nok?

- Det skal du ikke spørge mig om. Jeg er mere softwareingeniør, end jeg er politiker. Der har været et antal sager, og det er jo altid nemt at være bagklog.

VIDEO: Folketingsmedlem Radikale Venstre, Katrine Robsøe, valgte at dele sin historie om uønsket seksuel opmærksomhed fra den nu tidligere partiformand, Morten Østergaards, side. Her fortæller hun, hvad der skete. Indslaget blev sendt d. 16. november 2020.

Fra otte måneders sygeorlov til fuld tid

Morten Østergaard har jo været syg i rigtig lang tid – otte måneder. Ved du, om han er blevet helt rask igen?

- Han starter med et onboarding-kursus, hvor han får sat sig ind i virksomheden. Han skal nok få en rolig start. Mon ikke han klarer det, tænker jeg, siger administrerende direktør i cBrain A/S, Per Tejs Knudsen.

Når man har været sygemeldt så længe, som Morten Østergaard har, så er det jo ikke sikkert, at man kan starte på fuld tid med det samme

- Nej, men nu må vi se. Vi er jo som virksomhed vant til at holde øje med vores folk, og hvad situationen er.

Så han er rask igen?

- Det håber jeg da. Det er da mit indtryk. Jeg tænker, der har været en masse ting, som skulle bearbejdes, men jeg håber, han er klar til at komme tilbage. Han er jo klimaforkæmper og har en stor viden.

Hvis han krænker igen

Hvordan har de andre medarbejdere i cBrain A/S reageret på ansættelsen af Morten Østergaard?

- Der har ikke været så mange reaktioner, siger administrerende direktør, Per Tejs Knudsen.

Der har jo været historier fremme om, at Radikale Venstre var nødt til at have en oppasser til at lægge Morten Østergaard i seng, når han blev for fuld og grænseoverskridende over for kvinder. Får han også en oppasser hos cBrain A/S?

- Haha, nej. Altså vi har jo en personalepolitik, som er den samme for alle. Og jeg er overbevist om, at Morten både kan læse og forstå vores personalepolitik.

Hvordan vil du reagere, hvis Morten Østergaard krænker en af dine kvindelige ansatte en gang i fremtiden?

- Så vil jeg reagere på samme måde, som hvis det var hvilken som helst anden medarbejder.

Morten Østergaard tiltræder sin stilling som klimarådgiver i cBrain A/S d. 1. august.