Molslinjen fjerner corona-tilbud

Under corona-pandemien har det været muligt at blive i sin bil på Molslinjens færger, men det tilbud bliver nu fjernet.

Det er ikke længere muligt at blive i sin bil på Molslinjens færger.

Siden marts 2020 har det ellers været muligt at blive i sin bil på vogndækket, hvis man er særlig sårbar over for COVID-19. Men det har krævet ekstra sikkerhedsmæssige foranstaltninger, og det er grunden til, at tilbuddet igen bliver fjernet nu.

- Hvis der skulle ske noget slemt, for eksempel færgen, der tager vand ind, skal vi vide præcis, hvor folk er. Der er nogle helt klare regler fra Søfartsstyrelsen, og det kræver mandskab at holde øje, siger Jesper Maack, PR- og kommunikationschef for Molslinjen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tilbuddet har været hyppigt brugt af gæster, hvor der på det højeste ofte var mellem 30 og 50 biler med passagerer i. I takt med, at flere bliver vaccineret, har færre dog benyttet sig af muligheden for at blive i bilen.

- Der var masser af mennesker, der var særligt udsat for COVID-19. Så det gav dem muligheden for alligevel at komme afsted. Nu er det dog nede på mellem en og fem biler på de fleste afgange, siger Jesper Maack.

Frigiver personale

Fjernelsen af tilbuddet kommer til at frigive personale til andre opgaver.

- Reglerne sagde, at vi skulle have folk manuelt til at gå rundt, og de mennesker, når vi er nede på så få, dem vil vi hellere bruge til at give noget service ovenpå, siger Jesper Maack.

Hvis man stadig af den ene eller anden grund helst vil blive i sin bil, så er det dog ikke helt udelukket, at man kan få lov til det.

- Der er altid den mulighed, at man kan bede om en dispensation ved den enkelte kaptajn på den enkelte afgang. Sådan har det egentlig altid været, siger Jesper Maack.