Medlemstallene rasler ned i foreningsidrætten: Men Østjyderne er standhaftige

Corona har sat sit aftryk på foreningsidrætten det sidste år, hvor de fleste foreninger har lidt et tab i medlemmer. Men Østjyderne er blandt de mest viljefaste i Danmark.

Foreningsidrætten har i 2020 været hårdt ramt, siden regeringen lukkede Danmark ned d. 11. marts 2020. Restriktioner, nedlukninger og forsamlingsforbud i forskellige udstrækninger har gjort det svært at drive for både indendørs- og udendørsidræt for foreninger.

quote Det er et kæmpe skulderklap til dem, der står ude i foreningerne.

Torben Märcher, formand for DGI Østjylland

DGI’s Medlemstal for 2020 er netop blevet offentliggjort i dag. På grund af bl.a. corona-restriktioner har DGI ikke haft de store forventninger til dagens udmelding, og der er da også grund til bekymring på landsplan.

Landsgennemsnittet for DGI’s medlemstal ligger nemlig på -3,8 procent. Men Østjylland er ikke helt så hårdt ramt.

DGI Østjylland har fra 2019 til 2020 lidt et tab på 6.021 medlemmer, hvilket svarer til 2,8 % af det samlede medlemstal på 216.183. Men det kunne være endt meget dårligere ifølge formanden for DGI Østjylland, Torben Märcher:

- Vi er ærgerlige over faldet, men vi havde frygtet meget værre. Frivillige, trænere og medlemmerne har gjort en kæmpe indsats, skabt gejst og holdt fast. Det er et kæmpe skulderklap til dem, der står ude i foreningerne.

- Mange medlemmer har bibeholdt betalingen af kontingent til deres forening. Det er flot og godt gået, siger Torben Märcher til TV2 Østjylland.

Hvor mange medlemmer har landets regioner mistet?

De store tabere, er foreningerne for petanque, bordtennis og gymnastik. Her er medlemstallene raslet ned med henholdsvis 19,8 %, 12,2 % og 10,2 %.

En lysere fremtid

Men med vaccinationsfremskridt og coronapassets indtog, ser fremtiden lysere ud for foreningsidrætten.

- Vi arbejder på, at genstarten bliver med alle sejl sat. Jeg regner med, at det er et bump på vejene, og at vi står stærkere næste år. Vi har lært meget af krisen, siger Torben Märcher.

Det er da heller ikke alle foreninger, der har lidt under corona. I Østjylland er Tennis, Esport og Basketball stormet frem i medlemstal og har henholdsvis 19,3 %, 16,4 % og 14, 8 % fremgang.

- De faciliteter man bruger til sporten har haft stor betydning. De sportsgrene har været begunstiget under en svær tid, og det er resultatet deraf, siger Torben Märcher.

Forsamlingsforbuddet er lige nu på maks. 50 personer samlet til udendørsidræt. Den indendørs idræt er lige nu lukket, men åbner for børn under 18 år d. 21. april. To uger efter - d. 6. maj. - følger dele af de voksne. Hele den indendørs idræt er efter planen igen åben d. 21. maj.

200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

play Magasin åbner med selvrensende gelænder, corona-guider og klistermærker på gulvet

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

Dagens mest læste