Mange konfirmationer udskydes: Sådan ser det ud i din kommune

Langt de fleste provstier i Østjylland har valgt at udskyde dette års konfirmationer til enten lige før eller efter sommerferien.

Sidste år udskød coronaepidemien alle landets konfirmationer, og nu sker det så igen. I hvert fald i en lang række østjyske kommuner, hvor de enkelte provstier nu melder ud, at konfirmationerne bliver holdt senere end april/maj som ellers planlagt.

Og for manges vedkommende bliver det først i august og september. Det er eksempelvis tilfældet i de to randrusianske provstier.

- Vi gør det af hensyn til konfirmanderne og deres sikkerhed. Vi får lige nu mange henvendelser fra bekymrede forældre, som gerne vil have en afklaring. Derfor melder vi ud nu, siger provst i Randers Søndre Provsti Birgith Nørlund Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan ser det ud i de enkelte kommuner:

Kunne godt gennemføre i kirken

I Norddjurs Kommune er det hensynet til konfirmationsfesten, der får provstiet til at udskyde.

- Med stor sandsynlighed ville konfirmanderne ikke kunne invitere gæster med til festen. Vi kunne godt gennemføre i kirken, men mange forældre har været bekymret for den efterfølgende fest, siger provst i Norddjurs Lars Seeberg til TV2 ØSTJYLLAND.

I Norddjurs bliver de nye datoer meldt ud på tirsdag. Sådan ser det også ud i andre kommuner, hvor datoerne meldes ud i den kommende tid.

Det er op til de enkelte provstier og i sidste ende sogne at beslutte, hvornår konfirmationerne skal afholdes. Derfor bliver der ikke meldt noget generelt ud fra Folkekirken. 

Skal ikke være topstyret

Folkekirken ønsker nemlig ikke at være topstyret, lyder det fra biskop i Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen. 

- Der findes mange lokale traditioner for blandt andet konfirmationer. Nogen holder tidligt, andre senere. Det er vigtigt, at det er provsten, der tager snakken med præsterne, som tager snakken med forældrene. Det skal besluttes lokalt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Det er min klare anbefaling, at der bliver taget en hurtig beslutning om at udskyde til slut maj, juni eller efter sommerferien.

Henrik Wigh-Poulsen, biskop, Aarhus Stift

Alligevel har biskoppen en holdning til problematikken, som han kan komme ud med som en anbefaling. 

- Det er min klare anbefaling, at der bliver taget en hurtig beslutning om at udskyde til slut maj, juni eller efter sommerferien, siger Henrik Wigh-Poulsen. 

Henrik Wigh-Poulsen kan godt forstå, at det kan skabe usikkerhed, når der ikke meldes klart ud for hele Aarhus Stift, men sådan er Folkekirken ikke bygget op, forklarer han.
Henrik Wigh-Poulsen kan godt forstå, at det kan skabe usikkerhed, når der ikke meldes klart ud for hele Aarhus Stift, men sådan er Folkekirken ikke bygget op, forklarer han. Foto: AFP/Ritzau Scanpix
B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg