Lufthavn har igen luft under vingerne

Det går fremad med igen at få passagererne i luften fra Aarhus Airport, efter coronatiden satte flyvninger fra Djursland på standby. Der er dog fortsat et stykke til passagertal som før pandemien.

Efter en mildest talt skrækkelig tid for Aarhus Airport med coronanedlukning og tomme afgangshaller til følge, er passagererne nu ved at vende tilbage til lufthavnen på Djursland.

Ifølge de seneste passagertal havde Aarhus Airport rent faktisk flere passagerer i september end i nogen af de forgangne 19 måneder, skriver flymediet check-in.dk.

Helt som tiden før, coronavirusen gjorde sit indtog, er forholdene dog ikke, for sammenligner man passagertallene for september 2021 med den tilsvarende måned to år tilbage – altså før verden blev lagt ned af en pandemi – mangler 58 procent af passagerne.

quote Vores portefølje af ruter er faktisk større end i 2019, og det er vi selvfølgelig glade for.

Nicolai Krøyer, direktør for Aarhus Airport

Direktør i Aarhus Airport Nicolai Krøyer er dog glad for, at lufthavnen i september kunne sende i alt 21.180 passagerer på kort- og langfart fra startbanen på Djursland.

- Det er vi jo ekstremt glade for. Udviklingen går i den rigtige retning, og vi er glade for, at flyselskaberne prioriterer os, siger Nicolai Krøyer til TV2 ØSTJYLLAND.

PassagertalMajJuniJuliAugustSeptember
20211.3993.37215.45218.32321.180
202041.7516.5318.5579.124
201948.51448.65439.65540.65250.219
https://www.aar.dk/passagerer


Nicolai Krøyer (th.), adm. direktør for Aarhus Airport, er glad for, at flere flyselskaber vælger at flyve fra Djursland. Her byder han Per G. Braathen og hans svenske flyselskab BRA velkommen, da de i juni 2021 åbnede nye ruter fra Aarhus Airport og med det bevægede sig ind på det danske marked
Nicolai Krøyer (th.), adm. direktør for Aarhus Airport, er glad for, at flere flyselskaber vælger at flyve fra Djursland. Her byder han Per G. Braathen og hans svenske flyselskab BRA velkommen, da de i juni 2021 åbnede nye ruter fra Aarhus Airport og med det bevægede sig ind på det danske marked Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Flere ruter end tidligere

Med den bemærkning peger han på, at mens passagererne nu er på vej tilbage, har en stribe flyselskaber udvidet med flere ruter fra Aarhus Lufthavn.

Således er der nu blevet noget kortere til München og Oslo, ligesom passagererne i løbet af efteråret også kan smutte en tur til Milano, Malaga og mange andre nye destinationer på lufthavnens rutekort.

- Vores portefølje af ruter er faktisk større end i 2019, og det er vi selvfølgelig glade for. Vi har selvfølgelig en forventning om, at der kommer flere passagerer. Vores base er fantastisk, når vi har et bedre udgangspunkt for destinationer, end vi havde før corona, siger Nicolai Krøyer.

Coronatiden lukkede i en periode Aarhus Airport for al trafik. Den uventede pause gav lufthavnen anledning til at få sat gang i en større renovering. 

Splinternye bygninger, et nyt lufthavnshotel og verdens første indendørs fodboldbane i en lufthavn er nogle af projekterne, som man kunne læse om hos TV2 ØSTJYLLAND tidligere på året.

Ifølge lufthavnsdirektør Nicolai Krøyer afsluttes dele af renoveringen drypvis de kommende måneder, mens lufthavnen er helt færdige med at renovere om et år, om alt går efter byggeplanen.