Lokale radikale: Er Ida Auken ved at brænde huset ned?

Forundring og frustration florerer i det Radikale Venstres østjyske bagland efter partileder er anklaget for at lyve.

Trist. Forundrende. Overraskende. Ærgerligt. Skuffende. 

Følelserne er mange og bestemt ikke positive hos radikale byrådsmedlemmer i de østjyske kommuner.  

Omdrejningspunktet for de mange følelser er et Facebookopslag skrevet af det sygemeldte folketingsmedlem Ida Auken, som hun lagde ud onsdag. 

Her beskyldte hun den nykårede leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen for at lyve om, hvorvidt hun kendte til en sag, hvor Morten Østergaard angiveligt krænkede en kvinde til folkemødet på Bornholm i 2017. 

Sofie Carsten Nielsen fastholder, at hun ikke tidligere har hørt om den sag.

Hvorfor på Facebook?

At Ida Auken valgte at skrive sin anklage ud på Facebook, undrer og frustrerer flere af hendes partifæller.

- Det får mig til at tænke, at hun har en dagsorden. hvis hun føler, hun er færdig med Radikale Venstre, så kan det være, hun er i gang med at brænde huset ned, siger Eva Borchorst Meinertz (R) til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det kan også være, at hun har nogle frustrationer i forhold til nogle mennesker, som hun gerne vil ramme.

Formanden for Radikale Venstre i Randers Kommune har også svært ved at forstå, hvorfor anklagerne skulle skydes afsted på Facebook. 

- Man skal ikke vaske sit tøj på Facebook - det mener jeg rent faktisk, at man skal gøre internt, siger Søren Mikkelsen. 

Ekstern undersøgelse

For at finde ud af hvem der lyver, må der en ekstern undersøgelse til, mener Johan Brødsgaard, der er anden viceborgmester i Silkeborg. 

- Det er afgørende, at vi kommer til bunds i det her, for vi har brug for at få det endevendt. Det er måske nødvendigt, at vi får nogle ind udefra for at finde ud af, hvad der er op og ned i denne her sag, siger Johan Brødsgaard. 

Explainer: Forstå nedsmeltningen i Radikale Venstre. 

Frygter valg

Den seneste uges nedsmeltning i Radikale Venstre på Christiansborg kan også få konsekvenser i de lokale byråd. Det frygter flere af de byrådsmedlemmer, TV2 ØSTJYLLAND har talt med. 

- Det betyder meget for os lokalt, hvad der sker på Christiansborg. Derfor har vi bedt om, at de her diskussioner bliver taget internt, siger Johan Brødsgaard. 

- I Aarhus er der rigtig mange, der har identificeret sig med Morten Østergaard og jeg tror, de kommer ud i en identitetskrise nu, supplerer Eva Borchorst Meinertz. 

- Men det er enormt vigtigt at folk husker, at det politiske projekt består. Det er ikke båret af det, vi ser lige nu, fortsætter hun. 

Rettelse:
Tidligere var der et citat fra Eva Borchorst Meinertz (R) i artiklen, hvor der stod, at Ida Auken var med på hovedbestyrelsesmødet, men det var hun ikke. Derfor er det slettet fra artiklen. Eva Borchorst Meinertz (R) skriver i stedet for til TV2 ØSTJYLLAND: - Jeg er blevet bevidst om, at Ida Auken ikke var med på hovedbestyrelsesmødet tirsdag aften. Hun kunne have valgt at være med og fortælle om sit perspektiv, hvis det var reelt. Hun kunne også have sendt sit skriv til hovedbestyrelsen, hvilket hun ikke gjorde. Jeg beklager meget, at jeg havde forstået det forkert.
IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste