Lønmodtagere veksler feriepenge til møbler og legetøj

To store Aarhus-baserede kæder - Jysk og Salling - melder om stor vækst i den første weekend, efter at danskerne har fået feriepenge udbetalt.

Flere store virksomheder melder, at udbetalingen af indefrosne feriepenge allerede er begyndt at virke ude i butikkerne.

Status var ifølge ATP fredag, at 1,6 millioner danskere har bestilt cirka 34 milliarder kroner af pengene. Det har været muligt at bestille feriepengene siden tirsdag morgen i den forgangne uge.

Salling Group, der blandt andet står bag Netto, Føtex og Bilka samt BR-butikkerne, har over weekenden oplevet stor vækst i salget på tværs af kæder.

- Særligt i Bilka, hvor elektronik, blandt andet tv, har stået højt på danskernes indkøbsseddel.

- Samme billede gør sig gældende i BR, hvor der bliver handlet mere per kunde og for højere beløb end normalt, oplyser Salling Group i en skriftlig kommentar.

Feriepengene kan mærkes

Hos Jysk, som er kendt for dyner, puder og boligtilbehør, kan feriepengene også mærkes, bekræfter kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen.

- Salget er markant højere end en normal weekend. Vi har solgt godt, siden feriepengene blev udbetalt.

Selv om det også spiller en rolle, at mange danskere fik løn op til weekenden, så vurderer kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen, at det øgede salg er påvirket af feriepengene.

Hos onlinebutikken Coolshop har feriepengene sat gang i et overraskende salg, fortæller medejer Jacob Risgaard.

quote Salget er markant højere end en normal weekend.

Rune Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør, Jysk

- Vi så lørdag, at der pludselig var gang i salget, faktisk 20 procent over en normal rigtig god lørdag. Vi forstod ikke, hvad der skete, indtil det gik op for os, at feriepengene var gået ind.

- Det ser ud, som om der bliver købt helt dyre julegaver. Der bliver købt legetøj, skønhedsprodukter og en masse Philips Hue LED-lamper, siger han.

VIDEO: Østjyske virksomheder og forretninger nyder godt af, at mange østjyder i disse dage har ekstra mange penge på lommen. Indslaget er fra fredag 2. oktober.

20 procent mere onlinesalg

I Elgiganten har der også været tryk på, fortæller administrerende direktør Peder Stedal.

- Vi har oplevet ekstraordinær travlhed siden fredag. Det harmonerer godt med de første udbetalinger af feriepenge, og vi har haft travlt i både varehuse og den digitale forretning.

- En lønningsdag påvirker salget i en vis retning, men de sidste dage har været ekstraordinært store, så vi ser en sammenhæng mellem de ekstra udbetalinger og den ekstra travlhed, siger han.

Ifølge informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen har koncernen oplevet over 20 procent mere onlinesalg på varer uden for fødevareområdet fra torsdag til og med lørdag.

- Vi har set en betydelig vækst på de lidt dyrere varer. Folk køber blandt andet køkkenmaskiner og møbler.

Det er dog for tidligt at sige, at det øgede salg udelukkende skyldes feriepengene, for det har også været lønningsdag. Desuden har Coop kørt forskellige kampagner, understreger han.

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste