Livredderne er færdige for i år: To livreddende aktioner

Onsdag lukkede Trygfondens Kystlivredning sine livreddertårne på fem østjyske strande og vender først tilbage næste år.

Man skal fremover være ekstra varsom, hvis man vil ud at bade på nogle bestemte strande i Østjylland, for der er ikke længere nogen livreddere, som kan komme en til undsætning.

Trygfondens Kystlivredning har afsluttet badesæsonen for i år på følgende strande: Moesgaard, Grenaa, Den Permanente, Saksild og Aarhus Ø Havnebad.

Sæsonen bød på to livreddende aktioner i Østjylland og 22 i hele landet. Fralandsvinden har været årsag til stort set alle aktionerne.

Derudover blev det i Østjylland til 488 førstehjælpsaktioner, 635 forebyggende aktioner og 6517 oplysende indsatser.

Aktioner i Østjylland

En aktion betegnes som livreddende, når det vurderes, at en eller flere personer er i livsfare. De to livreddende aktioner i Østjylland skete på strandene i Grenaa og Saksild.

Kæntret båd

Livredderne på Grenaa Strand blev 3. august kontaktet af badegæster, der kom løbende og fortalte om en båd som var kæntret to kilometer fra land. Da livredderne når frem til ulykken, ligger to personer i vandet, og de kan ikke selv vende båden. Det endte dog godt og livredderne fik hjulpet personerne sikkert på land.

Den anden livreddende aktion fandt sted på Saksild Strand 12. juli. Livredderne spottede tre 8-12-årige piger på et stort badedyr, som var fanget af i fralandsvind. De nåede at drive 250 meter ud, inden de kommer i sikkerhed på livreddernes båd.