Kun publikum på hvert andet sæde i biografer og teatre

Der må være op til 500 publikummer i hver sal, og hvert andet sæde bør være tomt, står der i retningslinjer.

Hvis publikum sidder i samme retning, skal hver andet sæde være tomt - eller der skal være mindst en meters afstand målt fra midten af sædet. 

Når biografer og teatre åbner, skal hvert andet sæde være tomt. Alternativt skal der sikres en meters afstand mellem publikummer målt fra midten af hvert sæde.

Det fremgår af retningslinjer, som Kulturministeriet har udsendt, i forbindelse med genåbning af en række af landets kulturinstitutioner.

Læs også Folketinget udvider fase 2 – dette kan åbne og dette må vente

Kulturarrangementer med siddende publikum er undtaget forbuddet mod at forsamle sig flere end ti. Dog må der maksimalt være 500 samlet i de enkelte sale eller til hvert udendørsarrangement, fremgår det.

Ekstra afstand til scenen

I teatrene skal der holdes afstand også mellem skuespillerne og de øvrige optrædende på scenen. Og på grund af kraftig udånding skal der holdes ekstra god afstand mellem de optrædende, fremgår det af retningslinjerne.

- Ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, for eksempel ved sang, råb, skuespil, fysisk anstrengelse med videre, skal der holdes to meters afstand.

Læs også Glad zoo-ejer: - Det er dæleme dejligt

Når det ikke er vanskeligt eller umuligt at holde afstanden, skal der i stedet være fokus på, at personerne er tæt på hinanden i kortest mulig tid. Det gælder særligt, hvis folk står ansigt til ansigt med hinanden.

I Bio Silkeborg glæder direktøren sig til at kunne slå dørene op for filmglade biografgæster igen:

- Jeg er så lykkelig for det. Det er jo klart, at når man normalt har en biograf, der er lukket den 24. og 31. december, så er det rigtig rart, at vi kan åbne op snart, sagde Lars Nielsen, direktør i Bio Silkeborg, torsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan skal biografer og teatre mindske smitte

Biografer og teatre har fået lov at genåbne, men de kan ikke få lov at fylde salene på samme måde som normalt på grund af coronavirusset, da de ifølge Kulturministeriets retningslinjer skal sikre afstand mellem gæsterne. 

 

* Der må maksimalt være 500 personer i hver enkelt sal eller det enkelte udendørs arrangement. Kulturarrangementer med siddende publikum er altså undtaget forsamlingsforbuddet på mere end ti personer. 

* Hvis publikum sidder i samme retning, skal hver andet sæde være tomt - eller der skal være mindst en meters afstand målt fra midten af sædet. 

* Der må maksimalt være et publikum per to kvadratmeter gulvareal. Arealet måles væg til væg i salen. 

* Man kan få lov at sidde ved siden af hinanden - med mindre end en meter i mellem - hvis man har tæt kontakt i det daglige. Det kan være folk, der bor sammen, eller for eksempel kærester. 

* Uden for salene må der maksimalt være en person per fire kvadratmeter gulvareal. 

* Foyer og tilstødende publikumsarealer skal indrettes, så smittefare minimeres. For eksempel ved afstandsmarkering ved billetskranken. 

* Der skal holdes godt øje med antallet af publikum, så man undgår store køer. Der bør være personale/vagter til at sikre dette. 

* Der skal minimum være to meter til nærmeste publikum til de optrædende på scenen eller i orkestergraven.

Kilde: Kulturministeriet.