Kühnau tror på frivillig vaccination: Mange vil tage risikoen

Det bliver muligt at få stikket med en af de vacciner, der ellers er taget ud af vaccinationsprogrammet, og Anders Kühnau (S) tror på, mange vil tage imod tilbuddet.

Et stort flertal i Folketinget er mandag aften blevet enige om, at danskerne fremover skal have mulighed for at tilvælge en covid-19 vaccination uden for vaccineprogrammet – eksempelvis AstraZeneca, der ellers blev sendt i skammekrogen af myndighederne.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), er overbevist om, at det er en løsning, der vil blive godt modtaget på en dag, hvor Johnson & Johnson også er blevet droppet på grund af sjældne bivirkninger.

- Jeg tror, der er rigtig mange, der gerne vil vaccineres og tage den risiko. Man skal selvfølgelig altid være opmærksom, sådan er det med alt medicin, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kunne du selv finde på at tage den?

- Jeg var lige inde at kigge på Johnson & Johnsen, hvordan det egentlig er med risikoen. Jeg tror ikke, jeg ville tage AstraZenecaen, men jeg vil godt overveje Johnson & Johnson

8 millioner Johnson & Johnson-stik gav 15 blodpropper


Forsinket program

Udover AstraZeneca, er vaccinen fra Johnson & Johnson altså også blevet taget ud af vaccineprogrammet, hvilket endnu engang har forsinket hele processen.

Det ærgrer selvsagt regionsrådsformanden, men han vil ikke betegne det som nogen katastrofe, da de ældste og svageste har fået vaccinen.

- Det er det, der betyder allermest. Det er det, der vil presse vores sundhedsvæsen mest, og det vil betyde flest dødsfald, siger Anders Kühnau.

Er det ikke for forsigtigt at droppe de her to vacciner?

- Jeg synes, det er godt, Sundhedsstyrelsen er forsigtige. De passer på danskerne, og det vil vi alle sammen gerne have – det skal vi også i sundhedsvæsenet generelt.

- Når man giver nogen et forebyggende tiltag, som vaccine er, skal man helst ikke risikere at kunne dø af det. Det er bedre at være for forsigtig end at være det modsatte. 

Fitness Horsens

Stor utilfredshed med lokal nedlukning: Borgmester vil have kigget på reglerne

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste