Krondiamantbryllup måtte aflyses – så kom familien på en god idé

Et ægtepar måtte aflyse sin krondiamantbryllupsfest, der skulle være afholdt tirsdag aften. De skulle dog ikke snydes for at se hele sin store familie på dagen.

I 65 år har Jonna og Verner Andersen holdt sammen i tykt og tyndt. I dag, tirsdag, kan de fejre krondiamantbryllup.

I mellemtiden har de fået fem børn, mange børnebørn og endda også oldebørn, som de havde glædet sig længe til at samles med for at fejre deres store dag. Men sådan skulle det desværre ikke gå på grund af coronakrisen i Danmark.

quote Det er jo ikke sikkert, vi får lov til at holde så mange flere bryllupsfester.

Jonna Andersen

Ægteparret havde indstillet sig på, at de måtte fejre den store dag alene – men så hørte de lige pludselig dytten og sang ude fra parkeringspladsen.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med sådan noget. Jeg havde ventet, at der var kommet noget, for vi skulle jo nok få nogle gaver. Men det der havde jeg ikke ventet, og det tror jeg heller ikke, at Verner havde, siger Jonna Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle regler blev overholdt

Hele den store familie samt venner fra nær og fjern var mødt op for at synge for ægteparret i anledning af deres store dag – dog på en ret speciel måde.

- Vi har besluttet at tage vores biler og køre hver vores familier hen på parkeringspladsen foran altanen og synge en sang op til dem. Så håber vi, at de kan høre det og kommer ud til os, sagde Betina Andersen, der er barnebarn til ægteparret, til TV2 ØSTJYLLAND, lige inden de overraskede dem med sang fra bilerne.

Børn, svigerbørn, børnebørn, oldebørn og venner sad i biler inddelt i husstande for hverken at overtræde forsamlingsforbuddet eller at risikere smitte.
Børn, svigerbørn, børnebørn, oldebørn og venner sad i biler inddelt i husstande for hverken at overtræde forsamlingsforbuddet eller at risikere smitte.

Selvom det ikke var helt ideelt at skulle sidde i sin bil og synge fællessang, så var det den bedste løsning, fortæller barnebarnet.

- Vi havde også tænkt, at vi skulle stå og synge, men vi har undersøgt med alle myndighederne, og så ville vi jo bryde med reglerne om forsamlinger og så videre, så derfor bliver vi alle sammen i vores biler, siger hun.

Ser ikke familien i denne tid

Da Jonna Andersen og Verner Andersen kom ud på altanen og så alle dem, de holder af, blev de begge meget overraskede og rørte.

- Jeg græd. Det betyder, at vi har nogle dejlige børn, dejlige børnebørn og nogle pragtfulde oldebørn. Og dem ser vi jo ikke ret meget i denne her tid, så det er flot, siger Jonna Andersen.

Familien sørger nemlig for at holde afstand til Jonna og Verner Andersen for ikke at risikere at smitte dem – derfor havde de heller ikke regnet med, at der ville komme nogen forbi.

VIDEO: Her kan du se, hvordan det så ud, da familien overraskede krondiamantbryllupsparret.

- De fokuserer meget på, at på grund af det her skal vi holde os fra hinanden. Jeg tror nok, at de tænker lidt på vi to gamle. Det er nok os, der er mest i fare – men vi fejler ingenting, siger Jonna Andersen.

- Ikke endnu, tilføjer Verner Andersen med et smil.

Begge er normalt aktive, da de blandt andet bowler– endnu en ting som nu må undværes og byttes ud med alenetid i lejligheden.

- Det glemmer vi ikke

Den store oplevelse med morgensang fra bilerne er noget, hverken familien eller ægteparret glemmer lige foreløbig.

- Det glemmer vi ikke sådan lige med det samme. Det er jo heller ikke sikkert, vi får lov til at holde så mange flere bryllupsfester. Det har været en dejlig morgen, siger Jonna Andersen.

Barnebarnet Betina Andersen håber også, at det kan være med til at skabe nogle gode minder om en ellers trist tid.

Betina Andersen sørgede for både flag og sang ud af bilruderne for at fejre sine bedsteforældre.
Betina Andersen sørgede for både flag og sang ud af bilruderne for at fejre sine bedsteforældre.

- Jeg håber, at vi får noget at se tilbage på og sige: Det var en sindssyg tid, vi var i, men vi gjorde noget anderledes og godt for at markere dem, siger hun.

- Det er også vigtigt at se lidt fremad i en tid, der er en smule trist og svær at være i – især for mine bedsteforældre.

Kan stadig hygge sig sammen

Selvom Jonna og Verner Andersen ikke kan holde den store fest, de havde drømt om, så har de stadig planer om at nyde dagen, der markerer et 65 års langt og godt ægteskab.

- Vi skal fejre hinanden herhjemme og med en rigtig god gåtur, for vi har fået godt vejr, kan jeg se. Det er fint, for vi kan også hygge os sammen, siger Jonna Andersen.

Jonna og Verner Andersen blev gift i 1955.
Jonna og Verner Andersen blev gift i 1955. Foto: Privat

Ægteparret har da også planer om, at den store krondiamantbryllupsfest skal holdes, når coronakrisen er ovre.

- Lige så snart vi er fri for det her, så har vi lejet bowlingcenteret i Odder igen. Så vi holder festen derude, og det er ejeren også glad for. Så det er rart, siger Jonna Andersen.

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste