Komprimeret kampprogram fra maj kan redde Superligaen

Superligasæsonen kan spilles færdig, hvis den bliver genoptaget fra maj, siger Divisionsforeningens direktør.

Her er AGF på besøg hos Silkeborg IF i en af de senest afviklede kampe i Superligaen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Superligaen er i øjeblikket suspenderet i to uger på grund af coronavirus.

Torsdag aften blev det planlagte lokalbrag mellem AGF og Randers FC eksempelvis aflyst. 

Skulle kamppausen ende med at vare endnu længere, er det ikke ensbetydende med, at sæsonen må opgives, som det eksempelvis har været tilfældet i Danmarks bedste ishockeyrække.

Læs også Lokalbrag mellem AGF og Randers udsat - ligesom en stribe andre kampe

Det siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, til DR.

- Hvis vi nu bliver nødsaget til at udsætte kampene helt indtil maj, så er det stadig muligt at få afsluttet den igangværende turnering i år. Vi har en værktøjskasse, som vi kan tage i brug, og her er et af redskaberne, at vi kan spille med et meget komprimeret kampprogram, siger han til DR.

En gruppe dedikerede kronjyske fodboldfans var mandag aften mødt op til Randers FC's kamp mod FC Midtjylland for at heppe på hjemmeholdet, selvom de ikke måtte komme ind på stadion på grund af smittefare. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Kan ende med at spille i juni

Aktuelt mangler der to runder i grundspillet, mens der for de seks bedste hold følger yderligere ti kampe i mesterskabsslutspillet.

- Vi vil arbejde på, at alle datoer bliver tilgængelige, så vi kan få afviklet så mange kampe om muligt, så længe det stadig er sportsligt optimalt, siger Claus Thomsen.

Vi har en værktøjskasse, som vi kan tage i brug, og her er et af redskaberne, at vi kan spille med et meget komprimeret kampprogram.

Claus Thomsen, direktør, Divisionsforeningen

Tidligere har han slået fast, at indeværende sæson skal være færdig, når 2020/21-sæsonen begynder.

Oprindeligt skulle sidste runde i Superligaen være spillet 24. maj for at give plads til sommerens EM-slutrunde. Men skulle EM blive udsat et år, giver det mulighed for at spille sæsonen færdig ind i juni.

Bliver EM afviklet som planlagt, kan Superligaen ikke færdigspilles samtidig, men det kan 1. division og 2. division, siger Claus Thomsen til DR.