Kommende skolelærer hitter med hæklet John Dillermand

Animationsfiguren John Dillermand fra DR Ramasjang har fået debatten til at gløde herhjemme og i udlandet. Nu har Johns lange lem noget nye højder. Nu i garn.

I samarbejde med DR Ramasjang har østjyske Maria Worre Salling lavet en hækleopskrift til den omdiskuterede John Dillermand.

Som kommende folkeskolelærer mener Maria Worre Salling, at John Dillermand bidrager til en positive snak om forskellighed. Også i klasseværelset.

- Det er vigtigt som lærer at have en åben snak med sine elever om, at man skal stå ved sine fejl og hvem man er, som serien om John Dillermand blandt andet handler om, siger Maria Worre Salling til TV2 ØSTJYLLAND.

Debatten om John Dillermand

Lavet med kærlighed

Den hæklede John Dillermand opstod som en sjov idé hos Maria Worre Salling. Hun hækler og strikker mange ting, som hun lægger op på sin Instagram-profil, ”lavetmedkaerlighed”. Og John Dillermand er blot én ud af mange produkter, hun viser på sin profil.

- Efter jeg havde lagt et billede op af min hæklede John Dillermand på Instagram, delte Anders Hemmingsen mit opslag. Opslaget skabte mange henvendelser fra folk, der gerne ville have opskriften. Herefter henvendte DR Ramasjang sig til mig, da de gerne ville lave et samarbejde, så flere folk kunne få opskriften på John Dillermand, siger Maria Worre Salling.

 

Hæklet John Dillermand.
Hæklet John Dillermand. Foto: Privat

Positiv snak om kroppen

Maria Worre Salling har generelt fået meget positiv respons på hendes hæklede bamser. Dog mener hun, at der altid vil være nogle, som forarges og raser over bamsens udseende.

- Jeg mener, hans udseende er meget uskyldigt med sin stribede diller, der hænger sammen med hans tøj, fortæller Maria Worre Salling.

Hans udseende er ifølge hende også med til at bidrage til en snak om børns krop, som de er meget nysgerrige på i forvejen.

Maria Worre Salling er frisk på at lave flere hæklede figurer sammen Ramasjang, så længe de bidrager til en god samtale med børn. 

Du kan finde hækleopskriften på DR Ramasjangs Facebook og Instagram.

DR Ramasjangs hjemmeside kan du desuden se den nye børneserie om John Dillermand.

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

20210128-112855-A-1920x1280we

Test dig selv: Kan du klare journalisternes optagelsesprøve?

Unknown-1

Floorball-spillere kan endelig komme tilbage i hallen: Asfalten ødelægger vores udstyr

Dagens mest læste