Kok om bæredygtig mad: - Kræsenhed findes ikke

Kræsenhed er noget, voksne har opfundet om børn, der har været lidt angste for at prøve at smage noget nyt. Det mener Simon Philipsen.

Hvordan kommer man i gang med at lave bæredygtig mad derhjemme?

Det er ret lige til, hvis man spørger ejeren af Simon's Kogeskole, Simon Philipsen, der har stor viden om smag og bæredygtig mad.

- Man skal spise flere rester, og så skal man spise flere grøntsager, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at alle mennesker kan lide alle grøntsager, og at det i sidste ende handler om at forstå, hvorfor mad smager godt, og hvorfor mad ikke smager godt.

- Hvis man kan starte med at udvide sit ordforråd med: Det her smager godt, fordi… Så kan man faktisk få alle grøntsager tilberedt, så de smager godt, siger han.

VIDEO: Madfestivalen Aarhus Food Week er i fuld gang. Festivalen har blandt andet fokus på bæredygtig madlavning. Noget, der er nødvendigt, hvis vi skal dæmme op for fremtidens klimaudfordringer.

Hvad nu hvis man for eksempel ikke kan lide rosenkål og generelt er ret kræsen – hvordan skal man så komme i gang med det?

- Kræsenhed findes ikke. Det er noget, voksne har opfundet om børn, der måske har været lidt angste for at prøve at smage noget nyt, siger kokken.

- Hvis du for eksempel gerne vil prøve at spise rosenkål, så kan du prøve at finde ud af, hvorfor du ikke kan lide rosenkål. Er det, fordi du har fået kogte rosenkål og ikke kan lide konsistensen, så lav konsistensen om.

Han foreslår, at man kan prøve med en rosenkålssalat, bagte rosenkål eller måske at bruge helt andre grundsmage sammen med rosenkålen.

- Du bruger alle sanser ligeværdigt, når du spiser, så det handler bare om at stimulere dem.