Kaspers vilde Japan-eventyr: Jordskælv og nudler til morgenmad

Fodboldspilleren Kasper Junker har taget et utraditionelt skifte og er rykket til japansk fodbold. For den tidligere AGF-spiller handler det om at få en stor oplevelse og prøve at være i en meget anderledes kultur.

Den 1. april skrev 27-årige Kasper Junker under på en aftale, der ville sende ham på lidt af et eventyr. Og her godt en måned senere, har den forventning vist sig at holde stik.

Fodboldspilleren skiftede nemlig de trygge rammer hos norske Bodø/Glimt ud med et eventyr i den japanske klub Urawa Red Diamonds.

- Det har været en fed oplevelse. Der har været rigtig mange ting at se til, når man kommer til et land som Japan, hvor tingene er meget strikse. Det skal foregå på deres måde, siger Kasper Junker til TV2 ØSTJYLLAND.

Klubskiftet betyder også at ugentligt nordlys nu er skiftet ud med jævnlige jordskælv, der vækker ham om morgenen. Og selvom han naturligvis havde forsøgt at forberede sig på skiftet, var det svært at vide, hvad han skulle forvente. Kasper Junker havde nemlig aldrig været i Japan før.

Han har dog hurtigt opdaget, at der skal være orden i sagerne.

- De er regelryttere helt ind i hjertet, men samtidig er de sindssygt flinke. De vil gøre alt for en, siger han.

Fra sit hotelværelse på 12. sal kan Kasper Junker skimte Mount Fuji i det fjerne. Lige nu venter han stadig på at få sin egen lejlighed.
Fra sit hotelværelse på 12. sal kan Kasper Junker skimte Mount Fuji i det fjerne. Lige nu venter han stadig på at få sin egen lejlighed. Foto: Privatfoto

I forbindelse med en kamp på udebane var Kasper Junker og resten af holdet indlogeret på et hotel, helt som han kender det fra sine klubber i Danmark og Norge. Oplevelsen blev dog væsentlig anderledes, da de forlod hotellet.

Her stod alle medarbejdere inklusive direktøren og sagde farvel og takkede dem for, at de havde overnattet der.

- Sådan er det hele vejen rundt. De når at sige tak 100 gange, inden man har forladt en restaurant. Det er så servicemindede og går op i, at man har det godt, siger Kasper Junker.

14 dages karantæne

Og lige præcis det med hoteller har fyldt en hel del for Kasper Junker efter han steg ud af flyet for første gang i Japan. Inden han kunne blive forenet med sine nye holdkammerater og komme ud at se byen, stod den på 14 dages karantæne på et lille hotelværelse.

- Det var tough!

Det eneste lille afbræk i dagen, var en times træning, der foregik på en fjerdel af en fodboldbane. Her fik han to bolde, og så skulle han ellers igennem et træningsprogram fra klubben.

- Det hængte mig langt ud af halsen, men det hjalp, at der var tre brasilianere ved siden af, der hadede det endnu mere end mig, siger han.

Der havde sneget sig et dansk flag ind på stadion i Japan. Normalt er der plads til 50.000 mennesker på hjemmebanen, men på grund af corona er der lige nu kun plads til 4.000. - De larmede mere end jeg har prøvet i Danmark og Norge, så jeg glæder mig, til de åbner op og der bliver fyldt stadion.

Efter den veloverståede isolation har den 27-årige dansker været ret imponeret af maduniverset i Tokyo. Som han beskriver det, kan selv de små steder, man måske ville holde sig fra i Danmark, levere mad i allerhøjeste kvalitet. 

Før han selv kunne gå på opdagelse i byens mange restauranter, måtte han dog klare sig igennem en forudbestemt menu med mad tre gange om dagen i sin isolation.

- Det var rigtig japansk mad, og det var virkelig hårdt, når man kommer fra noget helt andet. Der var nudler til morgenmad efterfulgt af kød og suppe til frokost, så den var virkelig tough at sluge, siger Kasper Junker.

Et par svære alfabeter

Angriberen blev da også nødt til at hive fat i klubben, så der i det mindste blev serveret lidt mere velkendte vestlige retter til aftensmad.

Han forsøger dog i høj grad at lære kulturen – og i særdeleshed sproget at kende.

- Jeg vil gerne lære at klare mig selv, så jeg prøver at lære japansk så godt, som jeg kan. Jeg vil sige, de første lektioner gik godt, og jeg lærte tallene rimelig hurtigt, men når man skal lære alfabetet, bliver det svært.

- De har tre alfabeter. Det ene bruger de ikke – det kan man umuligt lære. De to andre skal man helst lære, og det er sgu lidt svært. Det er skrifttegn, og der er så mange af dem, lyder det fra Kasper Junker.

Kasper Junker og Urawa Red Diamonds holder til i Saitama. Det er 20-30 minutters kørsel i bil fra Tokyo - et kvarter hvis man tager toget. På grund af corona er der dog stadig mange restriktioner på, hvad der må være åbent.
Kasper Junker og Urawa Red Diamonds holder til i Saitama. Det er 20-30 minutters kørsel i bil fra Tokyo - et kvarter hvis man tager toget. På grund af corona er der dog stadig mange restriktioner på, hvad der må være åbent. Foto: Privatfoto

Indtil det lykkes med at tale sproget, har klubben hyret en tolk til Kasper Junker, som står til rådighed 24 timer i døgnet og konstant er ved ham, når han er til træning.

Da klubbens træner er spansk, er det lidt at et cirkus, når der skal gives dessiner. Først oversættes det spanske til japansk, og herefter får Kasper Junker det så oversat til engelsk.

- Det er selvfølgelig superfedt, og hvis der er det mindste, hjælper han med alt. På den måde mangler jeg i hvert fald ingenting, siger Kasper Junker.

Handler om oplevelsen

At Kasper Junker valgte at skifte til japansk fodbold, efter han havde brændt den norske liga af med 27 mål i 25 kampe, fik mange til at undre sig. Der var tilbud fra pænere adresser i fodboldens verden, og derfor får han også jævnligt skudt i skoen, at skiftet kun handler om det økonomiske.

Kasper Junker er en af kun to udlændinge i truppen. Selvom de ikke taler engelsk, har de dog været meget imødekommende, fortæller angriberen. Særligt efter han præsenterede sig på japansk.
Kasper Junker er en af kun to udlændinge i truppen. Selvom de ikke taler engelsk, har de dog været meget imødekommende, fortæller angriberen. Særligt efter han præsenterede sig på japansk.

Sådan hænger det dog ikke sammen ifølge hovedpersonen selv, selvom økonomien er ganske vist i orden, som han diplomatisk udtrykker det.

- Det er for at prøve noget anderledes. Efter jeg tog til Norge, fandt jeg ud af, hvor fedt det er at være ude. I Bodø så jeg nordlys hver uge, og det er der ikke mange, der kommer til.

- Nu prøver jeg noget helt nyt, og det er det, der driver mig. Jeg er så heldig, jeg kan få lov at rejse med mit arbejde, og når jeg er færdig med fodbolden, vil det stå tilbage som en sindssyg oplevelse.

Kontrakten med Urawa Red Diamonds løber frem til den 31. december 2022, så den tidligere Randers-, AGF- og AC Horsens-spiller har masser af tid til at nyde livet i Japan. 

Indtil videre er det blevet til én kamp og ét mål for Kasper Junker i den røde trøje. Søndag spiller klubben mod Vegalta Sendai.
Indtil videre er det blevet til én kamp og ét mål for Kasper Junker i den røde trøje. Søndag spiller klubben mod Vegalta Sendai.