Johanne med til at kæmpe for hospice: - Børn har jo brug for at være børn

Mange bække små gør en stor å. Sådan er det også, når det gælder donationer til nyt børnehospice.

Det første i Jylland, og det andet i alt. 

Strandbakkehuset i Rønde optræder på en meget (!) kort liste over børnehospicer i Danmark. 

Hospicet på Djursland er kun blevet en realitet, fordi en lang række privatpersoner og fonde har doneret penge til det. Det offentlige har blot givet to millioner til projektet. 

Familien Metz Mariendal gik fredag en rask tur i Mollerup Skov som en del af indsamling til et udeområde ved Hospice Djursland.
Familien Metz Mariendal gik fredag en rask tur i Mollerup Skov som en del af indsamling til et udeområde ved Hospice Djursland.

Gåture for udeområde

Nu har organisationen Rotary sat sig for, at det nye hospice, der officielt indvies til november, skal have et stort udeområde med legeplads, shelter og adgang for kørestolsbrugere. 

Som en del af indsamlingen har organisationen i efterårsferien opfordret alle til at gå en tur i naturen og samtidig donere et valgfrit beløb til den gode sag.

Den udfordring tog familien Metz Mariendal fra Risskov fredag til sig. De gik en tur i Mollerup Skov, og det gav anledning til at have nogle gode snakke om død og sygdom.

- Jeg kan lige forestille mig at sidde på sådan et hospital og bare være så ked af det over, at man ved, at man snart skal dø. Så måske kan man få noget mere glæde ind i sit liv, siger 11-årige Johanne Metz Mariendal til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- De har også brug for at komme ud i naturen, komme ud og røre en blomst, komme ud at gynge og måske røre et træ i stedet for bare at se på det. Børn har jo brug for at være børn. 

Dette billede af hjemmelavet skovkunst blev uploadet til Instagram, da familien Metz Mariendal fredag var færdig med at gå tur. 
Dette billede af hjemmelavet skovkunst blev uploadet til Instagram, da familien Metz Mariendal fredag var færdig med at gå tur. 

Det umulige bliver muligt

Ifølge hospiceleder ved Hospice Djursland, Dorit Simonsen, er Rotarys indsamling altafgørende for, at børnene på hospicet får en legeplads at lege på. 

Med mange menneskers små bidrag kan vi gøre noget muligt, der eller ikke ville være muligt, lyder det fra præsident i Marselis Rotaryklub, Lise-Lotte Fangel Ottosen. 

- Det her projekt er vigtig for at støtte både børn og forældre og give dem bedre mulighed for at rekreere. Og hvem vil ikke gerne støtte, at familier kan lade op, så de får bedre betingelser for, at tage sig af deres syge børn. Det er i hvert fald det, vi gerne vil støtte, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND

Rotarys indsamling har rundet 2,7 millioner kroner. De største bidragsydere til projektet er Den A.P. Møllerske Støttefond og Ole Kirk's Fond, der hver har doneret syv millioner kroner.

VIDEO: Der kommer snart et børnehospice i Jylland - og ifølge en overlæge og en tidligere børnepatient er det på høje tide (video fra juni 2019).