Jørn mener, kulturen blev overset: - Det er forskelsbehandling af de unge mennesker

Jørn Steffensen mener, der må være tale om en fejlfortolkning af retningslinjerne, når børn og unge med kunst og kultur som fritidsaktivitet ikke kan mødes fysisk.

Spejdere, fodboldspillere og mange andre fik i mandags lov til at genoptage deres fritidsinteresse, så længe det foregår udendørs.

Helt så heldige har man ikke været på musik- og kulturskolerne, der stadig må kigge langt efter at mødes i virkeligheden. Det undrer Jørn Steffensen, der er formand for Musik- og Kulturskolerne i Region Midt og musikskoleleder hos Musik- og Balletskolen Horsens.

Han har forsøgt at få en forklaring fra myndighederne, og ifølge Jørn Steffensen er den, at de fleste musik- og kulturskoler er kommunale, mens eksempelvis spejder og fodbold er bygget om som foreninger.

- Jeg synes, det er en forskelsbehandling af de unge mennesker i landet. Hvis man har fodbold som sin fritidsinteresse må man godt gå på banen. Men hvis man har musik, må man ikke, siger Jørn Steffensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom Jørn Steffensen mener, at det fungerer fint med de forskellige typer af online undervisning, kan det ikke erstatte det at mødes i virkeligheden.

Foråret er skudt i gang med en genåbning af de østjyske butikker. Det skaber glæde blandt butiksejerne, der fortæller at kunderne vælter ind. Men ikke for alle butiksejere er genåbningen lutter fryd. Hos ILVA i Aarhus undrer de sig over, at de med 5500 kvadratmeter stor butik kun må have 21 kunder ad gangen, når butikker, der er væsentligt mindre må have flere end det.

Forladte scener

Eksempelvis mener han, billedskoler kan have glæde af at dekorere steder i byrummene, orkestre kan spille udendørs, som man gør det til jul, og parker med friluftsscener kan være et nyt hjemsted for teaterfolket.

- Det handler også om trivsel, og at vi får gjort noget for de unge mennesker. Det er svært som ungt menneske at blive ved med at gå 5-6 timer i online skole om dagen. Når man så kommer til sin fritidsaktivitet bagefter, skal man bare fortsætte online igen. Det er en sej omgang, siger Jørn Steffensen.

Der er en vis smittefare blandt andet ved korsang – er det så ikke uhensigtsmæssigt, at I mødes og synger sammen?

- Jeg forstår da godt, at man jo ikke kan åbne hele samfundet på en gang. Men kulturskolerne har vist, at vi godt kan håndtere de sikkerhedskrav og anbefalinger, der har været. Vi har gjort et meget grundigt arbejde i at få det til at køre med afspritning og afstand og i ikke at arbejde med de samme instrumenter. Det er jo klart, at det skal vi.

Vil det ikke øge smitten, hvis jeres musikskole måtte åbne udendørs?

- Det er i hvert fald ikke den forklaring vi har fået, at der skulle være en ekstra smittefare ved det.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste