Idrætsordfører: - Hvis vi opfører os fornuftigt, kan svømmehaller åbne tidligere

Svømmehaller er ikke en del af de kommende genåbningsfaser, men hvis antallet af COVID-19 smittede fortsat falder, kan de måske åbne før tid, lyder det fra idrætsordfører, Malte Larsen (S).

Hvis smittekurven fortsat daler, er der mulighed for, at de institutioner og virksomheder, som er i 3. og 4. fase, kan blive åbnet før. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes idrætsordfører Malte Larsen. Foto: www.maltelarsen.dk

Anden fase af genåbningen af Danmark er lige om hjørnet.

Nogen har fået lov til at åbne, nogen får lov inden længe, og så er der nogen, som fortsat må vente.

Læs også Storcentre gør klar til genåbning

Heriblandt er blandt andre landets svømmehaller, zoologiske haver og museer. De var ikke en del af første åbnings fase, og til stor frustration for mange bliver de heller ikke en del af fase to eller tre.  

hvis vi opfører os fornuftigt og smittetrykket bliver lavere, så kan zoologiske haver, svømmehaller, museer og andre ting, der ikke har været med endnu, komme længere frem.

Malte Larsen, idrætsordfører, soc. dem. 

Fra socialdemokratiets idrætsordfører Malte Larsen lyder forklaringen i dag, søndag, at det samlede smitteantal, skal være helt under kontrol, før der åbnes for mere end dét, der er planlagt på nuværende tidspunkt.

- Det handler selvfølgelig om, at vi ikke åbner for mere, end før det samlede smittetryk er under kontrol, siger Malte Larsen, der er idrætsordfører for Socialdemokraterne, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Regeringen forbyder zoo og andre at trodse genåbningsplan

Zoologiske haver og museer er på nuværende tidspunkt en del af tredje genåbningsplan, som begynder i begyndelsen af juni.

Svømmehaller må derimod væbne sig med noget mere tålmodighed. De er nemlig en del af fjerde genåbningsplan, som efter planen skal begynde i starten af august.  

00:43

Socialdemokratiets idrætsordfører, Malte Larsen, mener, at svømmehaller mm. kan åbne før tid, hvis smittetallet fortsat falder.

Luk video

Genåbning kan muligvis fremrykkes

I Region Midtjylland er der på nuværende tidspunkt indlagt 15 COVID-19-patienter. Det er det færreste antal i syv uger.  

Hvis den positive udvikling i smittetallene fortsætter, så er det ikke usandsynligt, at genåbningen af svømmehaller, museer og zoologiske haver kan rykkes frem, lyder det fra Socialdemokraternes idrætsordfører.

Læs også Nyeste coronatal i Østjylland: Ingen nyindlagte i over en uge

- Jeg kan sagtens forestille mig, at svømmehallerne kan komme længere frem, men der er rigtig mange områder, der står på spring og rigtig gerne vil længere frem i køen, og derfor tror jeg, vi skal indse, at den plan og rækkefølge er lavet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Men hvis vi opfører os fornuftigt og smittetrykket bliver lavere, så kan zoologiske haver, svømmehaller, museer og andre ting, der ikke har været med endnu, komme længere frem, siger Malte Larsen, der er idrætsordfører for Socialdemokraterne, til TV2 ØSTJYLLAND.

02:05

Video: Smertepatienter savner træningen i vandet og elitesvømmere mister vandfølingen, mens svømmehallerne er lukkede. Begge grupper ønsker svømmehallerne genåbnet før august.

Luk video

Brud på åbningsforbud kan give bøde

Flere af de institutioner, som ikke er en del af den kommende åbningsfase, har tidligere luftet muligheden for at åbne, selv om institutionen ikke er omfattet den næste fase i genåbningsplanen.

Det vil dog være rimelig dumt. Søndag aften har justitsminister Nick Hækkerup (S) nemlig meddelt, at virksomheder får en bøde, hvis de åbner, før de må. 

Læs også Modløse smertepatienter og elitesvømmere: - Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

- I denne her situation er vi ekstra sårbare, fordi vi risikerer, at smitten kommer ud af kontrol, og vi så skal til at lave begrænsninger, siger Justitsministeren til Ritzau.

Hvis virksomheder med mere end 50 medarbejdere trodser forbuddet, vil det første gang koste en bøde på 40.000 kroner, anden gang en bøde på 100.000 kroner og tredje gang 150.000 kroner. 

Desuden vil politiet have mulighed for at lukke virksomheden. 

Læs også Aros-direktør trækker i land: - Vi overholder reglerne