Hvordan skal landet genåbne? To østjyske folketingspolitikere giver deres bud

Malte Larsen (S) løfter sløret for en gradvis genåbningsplan, der beror på smittetryk og vaccinationsudrulning.

Mens forhandlingerne blandt partilederne på Christiansborg står på, kommer to østjyske folketingspolitikere med svar på, hvordan de ønsker at genåbne landet. Og de er langt fra enige om strategien.

Nye Borgerlige kan ikke vente med at åbne, mens der fra Socialdemokratiet luftes en etapevis genåbning, der afhænger af smittetryk og vaccinationsudrulning.

Se hvad Malte Larsen (S) og Lars Boje Mathiessen (NB) siger herunder.

Coronapas eller ej?

Der har været snak om at indføre et coronapas, der for eksempel kan give adgang til ting som museer, indendørs idræt eller en tur til frisøren, hvis man kan fremvise en frisk, negativ test eller er påbegyndt vaccination. Spørgsmålet er, om det er nøglen til at genåbne landet?

Malte Larsen: Måske

- Det er i hvert fald en vej at komme hurtigere frem til den målstreg, vi alle sammen ønsker. Altså at vores samfund åbner så meget, som det overhovedet kan lade sig gøre i den tid, vi står i. Jeg synes, det er en rigtig god ide at få gang i hjulene noget hurtigere, end det ellers ville kunne lade sig gøre. Fordi vi på den måde kan minimere sundhedsrisikoen og dermed bevare den tryghed, der er skabt i befolkningen, siger Malte Larsen fra Socialdemokratiet til TV2 ØSTJYLLAND.

Lars Boje Mathiesen: Nej

- Det er ganske unødvendigt. Vi står i en situation, hvor vi om ganske få uger, stort set har vaccineret alle i risikogruppen, som gerne vil, og alle ned til 65 år har fået første stik. Så siger sundhedsmyndighederne, at der er ikke nogen tilbage, som bliver alvorligt syge i stor stil. Der er ikke nogen, der skal indlægges. Presset er ikke så stort på sundhedssystemet. Derfor er det helt ude af proportioner, at man som borger skal til at vise, at man er rask to gange om ugen for at være en del af samfundet, siger Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige til TV2 ØSTJYLLAND.

Spørgsmålet om coronapas fik mandag aften Nye Borgerlige til at forlade forhandlingerne om en langsigtet plan for genåbningen som det første og indtil videre eneste parti.

Genåbning – hvordan og hvornår?

På spørgsmålet om, hvornår og hvordan landet bør åbne op, er der også stor uenighed at spore hos de to østjyske folketingspolitikere.

Malte Larsen: Gradvist

- Der kommer til at ligge en køreplan, så man afhængigt af smittetryk og vaccinationsudrulning kan regne på, hvilken etape af genåbningen man er med i. Jeg tror ikke, den kommer med datoer på, men jeg går ud fra, at der kommer noget efter påske, og så ligger de resterende ting i en etapeplan derefter frem mod sommeren, siger Malte Larsen (S).

Lars Boje Mathiesen: Nu

- Frisørerne burde aldrig nogensinde være blevet lukket ned. Skolebørnene burde aldrig være blevet sendt hjem. Jeg har stor tillid til, at frisørerne kan håndtere det, som de også gjorde i efteråret. Sidste forår lukkede vi op uden at have vacciner, uden at have coronatest og alt muligt andet. Det er tid til at have tillid til danskerne. Det kan de sagtens håndtere, siger Lars Boje Mathiesen (NB).

Forhandlingerne i Folketinget har stået på siden mandag kl. 12.00. 

Se hele debatten mellem Lars Boje Mathiesen (NB) og Malte Larsen (S) her.
Regnvejr Aarhus

Fortsat gråt og vådt - men solen er på vej

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Dagens mest læste