Hvepsesæsonen er over os: Sådan skal du forholde dig til de aggressive insekter

Antallet af hvepse stiger, som vi kommer længere ud på sommeren. Men hvad skal du gøre, hvis du opdager et hvepsebo i din have? Få svaret her.

Sensommeren står for døren, og de lange sommeraftener på terrassen skal nydes. Men de mange varme dage tager mere end bare havespil og kolde drinks med sig.

Sæsonen for hvepse nærmer sig nemlig. Hvordan skal du reagere, hvis du opdager et hvepsebo i din have?

Peter Jacobsen, der er indehaver af Jydsk Skadedyrsbekæmpelse fortæller, at det kan være farligt, at fjerne hvepseboer selv.

- Lige så snart man rør ved hvepseboet, så bliver de aggressive, og så kan man ikke gå tæt på dem.

Han har selv set mange mislykkede forsøg på at fjerne de gule skadedyr.

- Vi har set forfærdelige eksempler, hvor folk forsøger at fjerne hvepseboer med en gasbrænder, og så går der ild i hele hækken, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Hvepseboer skal knuses med det samme, ellers flyver de ud og bliver aggressive. Derfor er det ikke forsvarligt at fjerne dem selv, hvis de er for store.

Peter Jacobsen, Indehaver af Jydsk Skadedyrsbekæmpelse

Ifølge Peter Jacobsen, er det forsvarligt at fjerne et hvepsebo selv, indtil de er på størrelse med en bordtennisbold og en tennisbold.

- Hvepseboer skal knuses med det samme, ellers flyver de ud og bliver aggressive. Derfor er det ikke forsvarligt at fjerne dem selv, hvis de er for store, siger han.

Gode råd mod hvepse:

Han anbefaler, at man ringer til en skadedyrsbekæmper, hvis hvepseboet er for stort, eller det kommer for tæt på huset.

- Hvis det er tæt på en terrasse eller lignende, så skal man ringe til en skadedyrsbekæmper.

- Der er mange, der laver den fejl, at de lukker de huller i huset, hvor hvepse flyver ind i gennem. Det skal man ikke gøre, da hvepsene bare finder huller, der fører længere ind i huset, og det kan være farligt, siger Peter Jacobsen, indehaver af Jydsk Skadedyrsbekæmpelse.