Hurtigfærger sætter efterårsrekord

Der har været massiv trafik mellem landsdelene i efterårsferien. Også på Kattegat, meddeler Molslinjen.

Hurtigfærgerne på Kattegat havde travlt som aldrig før i efterårsferien i den forgangne uge. Det beretter Molslinjen i en pressemeddelelse.

De tre hurtigfærger på Kattegat sejlede i alt 143.331 passagerer frem og tilbage fra og med fredag før ferien og til og med søndagen i feriens afslutning. Det er flere end nogensinde og dermed efterårsferie-rekord.

- Færgepassagererne på Kattegat er kommet hurtigt tilbage, og det er ret fantastisk, at rejselysten allerede nu sætter nye rekorder, fortæller Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i pressemeddelelsen.

Fyldt i begge retninger

Efterårsferiens rejsemønster er sådan, at der på de første store rejsedage op til efterårsferien er meget trafik fra Sjælland mod Jylland – og den bølge skyller så tilbage mod Sjælland i efterårsferiens slutning.

- Men i denne efterårsferie har vi set et lidt andet billede. Her har uge 42 har været præget af fyldte afgange i begge retninger – også på hverdagene, siger Jesper Skovgaard.

Sidste år i 2020 var der 117.689 passagerer med i samme periode, og i 2019 var tallet den hidtidige rekord på 132.264 passagerer frem og tilbage på ruterne mellem Aarhus og Odden og mellem Ebeltoft og Odden.

Antallet af overførte biler i perioden er også steget fra 38.546 biler i 2020 til 47.271 biler i 2021. I 2019 var antallet af biler på 42.031.

quote - Det er et rent gæt, men måske tænker folk, at de lige skal ud og have en tur i Tivoli, inden vi lukker ned igen.

Jesper Maack, PR- og kommunikationschef, Molslinjen

Underskud af oplevelser?

Hvor årsagen til de flere passagerer præcis skal findes, er svært at give et bud på. Ikke desto mindre kommer Molslinjens PR- og kommunikationschef Jesper Maack med et bud på netop dét til TV2 ØSTJYLLAND - med understreget under bud.

- Måske er folk stadig i underskud af oplevelser og har derfor brugt ferien på at besøge familie, tage i sommerhus eller i Tivoli Friheden eller Legoland, gætter han.

Han peger på, at der måske stadig er en smule forsigtighed i forhold til at rejse til udlandet på grund af den nuværende situation med højere corona-smittetal.

- Det er et rent gæt, men måske tænker folk, at de lige skal ud og have en tur i Tivoli, inden vi lukker ned igen, siger han.