Hosteklinikker kommer børnelæger til undsætning: Skal hjælpe med coronaprøver

Sundhedsstyrelsen vil etablere klinikker, hvor både voksne og børn med covid-19-symptomer kan blive undersøgt.

Sundhedsstyrelsen vil etablere såkaldte "hosteklinikker".

Her skal det være muligt for både voksne og børn med COVID-19-symptomer at blive undersøgt med det samme uden at skulle vente på en tid ved et testcenter.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også Rekordhøjt smittetal: Så mange nye er smittede i din kommune

- Det vil aflaste både børneafdelinger og akutmodtagelser på sygehusene, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

De nye hosteklinikker skal blandt andet gøre op med problemet med de propfyldte børneafdelinger, hvor børn lige nu skal undersøges, hvis de har symptomer på coronavirus.

- Det er vigtigt, at vi bruger ressourcerne i vores sundhedsvæsen klogt og rigtigt. Den praktiserende læge er uddannet til at vurdere både børn og voksne, der for eksempel er forkølede eller har influenza, og alle er enige om, at vi skal have deres kompetence bedre i spil, siger Helene Probst.

Detaljeret plan klar om 3 uger

Hosteklinikkerne bliver mødt med åbne arme hos børnelægerne på danske hospitaler.

- Det er helt i tråd med det, som vi tidligere har gjort opmærksom på. At der er behov for en afklaringsklinik til at se de børn, der ikke kræver indlæggelse, siger Klaus Birkelund Johansen, der er formand for Dansk Pædiatrisk Selskab og overlæge på Aarhus Universitetshospital.

Læs også Nu bliver det sværere for unge at spille om penge

Han fortæller, at børneafdelingerne lige nu er tæt på den maksimale kapacitet.

- Men det er vigtigt, at der kommer gennemtænkte og velplanlagte løsninger, og skal vi vente cirka tre uger på dem, er vi helt klar på det.

Sundhedsstyrelsen forventer at kunne offentliggøre en mere detaljeret plan for de nye klinikker om cirka tre uger.